VIDEO Secţiile private în spitalele publice, soluţia ministrului Sănătăţii pentru creşterea veniturilor medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii trebuie să muncescă mai mult pentru a primi bani în plus
Medicii trebuie să muncescă mai mult pentru a primi bani în plus

Eugen Nicolăescu a spus la Focşani că deocamdată este vorba de un proiect pilor, care va demara la începutul anului viitor cu 12 spitale din ţară.

Veniturile medicilor vor creşte în perioada următoare dacă aceştia vor munci suplimentar.

Prezent la finele săptămânii la Focşani, ministrul Eugen Nicolăescu a declarat că în dezbatere publică se află un proiect pilot prin care spitalele publice vor putea organiza secţii private, unde pacienţii cu dare de mână vor putea avea parte de servicii superioare, plătite, iar medicii vor fi recompensaţi pentru munca prestată în afara orelor de program.

„Prin acest sistem de paturi private şi servicii private în ambulatoriu, efectuate de personalul medical în afara orelor de program a acelui spital, se asigură venituri suplimentare şi pentru medic, şi pentru echipa medicului, iar o cotă parte din tariful pe care îl va plăti  cetăţeanul care  doreşte să primească servicii în regim privat va rămâne şi la dispoziţia spitalului public, ceea ce înseamnă că şi spitalul îşi poate constitui o serie de fonduri prin care să-şi rezolve probleme de investiţii, de cheltuieli”, a declarat ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Potrivit ministrului, este vorba doar de un proiect pilot, care va fi implementat de la 1 ianuarie 2014, iar în funcţie de rezultatele obţinute va fi introdus la nivel de ţară.

Mai puteţi citi:

VIDEO Ministerul Sănătăţii vrea să şteargă datoriile Spitalului de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani înainte de a-l tranfera la Consiliului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani, o problemă pentru Ministerul Sănătăţii

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite