Cel mai în vârstă candidat din Vrancea la alegerile locale are 93 de ani şi este un fost profesor de istorie şi geografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian albu are 93 de ani
Iulian albu are 93 de ani

Bărbatul, născut în anul când România a dat ceea ce se consideră a fi fost cea mai modernă Constituţie, 1923, va candida pentru un loc de consilier local din partea ALDE.

Iulian Albu, la cei 93 de ani ai săi, este decis să-şi ajute comunitatea în care trăieşte de peste 70 de ani, Soveja, din postura de consilier local.

Fost profesor de istorie şi geografie în comuna unde s-a născut Mioriţa, fiind considerat, împreună cu regretata sa soţie, care s-a stins din viaţă la începutul anului, “patriarhi ai şcolii româneşti”, prin mâinile lor trecând zeci de generaţii de elevi.

Aceeaşi familie Abu a realizat şi monografia comunei Soveja.

"Domnul Albu candidează pe lista de consilieri a partidului nostru. Este prieten foarte bun cu candidatul nostru din comună, domnul profesor Macarie şi el l-a convins să ni se alăture, deşi nu a făcut politică niciodată. Ne onorează această candidatură", ne-a spus Ionel Cel-Mare, preşedintele ALDE Vrancea.

Dacă Ionel Albu este cel mai în vârstă candidat din Vrancea, la polul celălalt aflăm că cel mai tânăr candidat este o domnişoară din Păuneşti, care a împlinit chiar astăzi, pe 27 mai, vârsta de 19 ani.

Tânăra se numeşte Elena Mihaela Şchiopu, este din Păuneşti şi candidează din Partea Partidului naţional Democrat. Deşi se află pe listele de candidaţi, tânăra nu va putea fi aleasă, întrucât legea interzice să fie aleşi candidaţi sub vârsta de 23 de ani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite