Ce salarii au primit de la Parlament deputaţii vrânceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii de Vrancea încasează bani mai mulţi
Parlamentarii de Vrancea încasează bani mai mulţi

Dintr-o analiză făcută de site-ul Econtex reiese că aceştia au primit salarii în medie cu 700 de lei mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Creşterea salariilor bugetarilor s-a resimţit în luna ianuarie şi în veniturile parlamentarilor.

Astfel, deşi numărul parlamentarilor români a crescut cu peste 25%, lucru care l-a obligat pe primul ministru să declare că Parlamentul nu va beneficia de un buget mai mare, salariile demnitarilor au crescut substanţial comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Analiza Econtex se referă la doar la veniturile nete încasate de deputaţi, pentru senatori urmând să fie făcută o analiză separată. Cei opt deputaţi de Vrancea au câştigat în ianuarie sume cuprinse între 4909 lei şi 5700 de lei, fără a fi incluse aici şi sumele forfetare.

Astfel, Nini Săpunaru a încasat în ianuarie 5364 de lei, în condiţiile în care în ianuarie 2012 a primit de la Parlament 4232 de lei. Parlamentarul a mai primit 4155 de lei pentru cheltuieli de personal şi 4842 de lei pentru bunuri şi servicii. Aceeaşi creştere este şi pentru deputatul Angel Tîlvăr-5364 de lei, care a mai primit pentru personal 2900 de lei şi 5085 de lei pentru bunuri şi servicii.  Cel mai mare salariu dintre parlamentarii vrânceni l-a realizat însă deputatul Miron Mitrea-5700 de lei, care a mai încasat 4756 de lei pentru  personal şi 4417 pentru bunuri şi servicii.

Cele mai mici salarii le-au încasat Victor Roman, Neagu Murgu şi Laurenţiu Ţigăeru, respectiv 4909 lei. Aproximativ aceleaşi sume le-au încasat şi pentru celelalte cheltuieli, în cazul lui Victor Roman cheltuielile de personal fiind de doar 522 de lei, iar laNeagu Murgu şi Laurenţiu Ţigăeru de câte 2300 de lei.

Ciprian Nica şi Florin Secară au încasat în ianuarie câte 5031 de lei.Nica nu a primit niciun ban pentru personalul de la cabinetul parlamentar, în schimb a primit 4897 de lei pentru bunuri şi servicii. Florin Secară a încasat 4321 de lei pentru persoanl şi 4251 de lei pentru cheltuieli de bunuri şi servicii.

Creşterea indemnizaţiei parlamentarilor este în medie cu 700 de lei, adică cam cât un salariu minim pe economie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite