Capacitate 2017 . "Proba de matematică la Evaluarea Naţională nu o să facă diferenţierea dintre elevii buni şi cei foarte buni"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de gimnaziu au susţinut astăzi ultima probă, la matematică, la Evaluarea Naţională 2017 susţinută în Vrancea.


Pentru elevi, subiectele de la proba matematică au fost extrem de accesibile, de aici şi încrederea lor că vor lua o notă bună, care să-i ajute să intre la liceul dorit.

“A fost foarte uşor, cu excepţia unei probleme de la geometrie. Sper să obţinut o notă foarte bună, pentru că vrea să dau la Colegiul Naţional «Al. I. Cuza». Am muncit mult pentru acest examen”, ne-a declarat Răzvan , absolvent al Şcolii Ştefan cel Mare din Focşani.

Profesorii de matematică spun că şi de această dată subiectele au fost uşoare.

"Subiectele de la proba de matematică au fost relativ simple şi nu o să facă diferenţierea dintre elevii buni şi cei foarte buni, aşa cum ar fi fost de preferat", ne-a declarat Cornel Noană, profesor de matematică şi director la Colegiul Naţional Unirea.

Subiecte evaluare nationala limba romana 2017 cu watermark
Subiecte evaluare nationala limba romana 2017 cu watermark

Şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei, care au supervizat examenul din Vrancea, susţin acelaşi lucru.

"Am fost împreună cu domnul Vrînceanu, de la Ministerul educaţiei, să monitorizăm examenul. Dânsul este profesor de matematică şi mia spus că sunt subiecte echilibrate, care să verifice noţiuni elementare. A fost un exerciţiu la geomatrie care va face aceast departajare între cei buni şi elevii foarte buni", ne-a spus Bogdan Ciubotaru, inspector şcolar la IŞJ Vrancea.

Calendar Evaluarea Naţională

19 iunie 2017 Limba şi literatura română - probă scrisă
21 iunie 2017 Matematica - probă scrisă
22 iunie 2017 Limba şi literatura maternă - probă scrisă
26 iunie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
26 iunie 2017 Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)
27-29 iunie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
30 iunie 2017 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii Capacitate 2017.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite