Căminul pentru persoane vârstnice Mărăşeşti, salvat de la pieire. Instituţia a primit 100.000 de lei de la Ministerul Muncii pentru continuarea activităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căminul de bătrâni Mărăşeşti
Căminul de bătrâni Mărăşeşti

Finanţarea era necesară întrucât Căminul nu a mai primit fonduri de la Ministerul Muncii în acest an după ce programul de interes naţional destinat dezvoltării căminelor pentru persoane vârstnice a încetat la finalul anului 2015.


Căminul pentru persoane vârstnice ”O nouă şansă” din oraşul Mărăşeşti a obţinut fonduri necesare desfăşurării activităţii şi a fost inclus în programul destinat persoanelor în vârstă derulat de Ministerul Muncii, ca urmare a demersurilor făcute de autorităţile locale.

Primăria a obţinut de la Guvernul României suma de 100.000 de lei pentru funcţionarea acestei instituţii, înfiinţată pentru a le face bătrâneţea mai uşoară vârstnicilor.

Fondurile au fost alocate din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, prin intermediul unei Hotărâri de Guvern, care prevede faptul că suma de 100.000 de lei este repartizată bugetului oraşului Mărăşeşti, pentru funcţionarea Căminului pentru persoane vârstnice.

Finanţarea era necesară întrucât Căminul nu a mai primit fonduri de la Ministerul Muncii în acest an după ce programul de interes naţional destinat dezvoltării căminelor pentru persoane vârstnice a încetat la finalul anului 2015.

”Asigurarea unei bătrâneţi liniştite pentru beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice ”O nouă şansă” este o prioritate pentru administraţia locală. Căminul a fost nevoit în acest an să îşi finanţeze activitatea din fondurile proprii, care sunt insuficiente pentru a acoperi cheltuielile. Din  acest motiv, ne-am adresat Ministerului Muncii pentru a continua să sprijine funcţionarea acestui cămin, care este foarte important pentru comunitatea locală. Suma alocată, de 100.000 de lei, acoperă cheltuielile făcute până în luna iunie. Mai mult decât atât, în aceaste zile realizăm demersurile necesare pentru includerea Căminului pentru persoane vârstnice ”O nouă şansă” în Programul de interes naţional ”Creşterea calităţii vieţii persoanelor vârstnice din căminele pentru persoane vârstnice”, derulat de Ministerul Muncii, prin care se va sprijini în continuare funcţionarea acestui cămin”, a declarat primarul Valerică Chitic.

Căminul pentru persoane vârstnice ”O nouă şansă” a fost înfiinţat în anul 2011 prin reorganizarea Spitalului orăşenesc Mărăşeşti.

Activitatea căminului a fost finanţată de Ministerul Muncii prin programul de interes naţional ”Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice”. Programul a fost prelungit de mai multe ori, până la finalul anului 2015.

După o perioadă de întrerupere în sprijinirea căminelor pentru persoane vârstnice, Ministerul Muncii a aprobat un nou program de interes naţional în acest sens, în care urmează să fie inclus şi căminul din oraşul Mărăşeşti.


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite