Bulevardul Unirii din Focşani, curăţat de asfalt şi pietruit cu granit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea vrea că zona dintre Hotelul „Unirea" şi cinematograful „Balada" să arate precum o stradă de la 1900. După ce vor finaliza lucrările de modernizare a Pieţei Unirii, se va interzice circulaţia rutieră între Big şi „Ceasul Rău" în fiecare weekend, astfel încât zona să fie dedicată exclusiv pietonilor.

În Piaţa Unirii din Focşani se munceşte în aceste zile din zor, cu efective sporite, pentru apropierea finalizării lucrărilor de modernizare a ansamblului arhitectural din centrul oraşului.

Graba muncitorilor este dată de angajamentul constructorilor în privinţa termenului limită stabilit pentru recepţia lucrării, respectiv 31 mai, în caz contrar fiind în pericol obţinerea finanţării europene, mai cu seamnă că s-au produs până acum trei amânări în finalizarea lucrării.

Constructorii estimează că în aproximativ două săptămâni vor fi în stare să se extindă cu lucrările pe Bulevardul Unirii, pe care îl vor acoperi cu piatră cubică în loc de covor asfaltic.

„Va fi piatră cubică din granit, care va conferi un aspect foarte frumos în centru. Cât de curând o să se închidă circulaţia şi o să începem să montăm piatră cu piatră. Pe acolo nu vor mai trece maşini mai mari de trei tone", ne-a declarat Costică Zaharia, şef de şantier din partea firmei Unicom Galaţi, societate care se ocupă de modernizarea Pieţei Unirii.

Edilii Primăriei Focşani spun că odată ce se va trece la montarea pietrei de granit, circulaţia auto va fi deviată pe alte rute, respectiv strada Popa Şapcă şi Cuza Vodă.

„Dacă infrastructura stradală ne-ar fi pemis, ar fi fost ideal ca Bulevardul Unirii, în dreptul centrului civic al oraşului, să fie destinat doar pietonilor. Acest lucru va putea fi posibil doar sâmbetele şi duminicile, când intenţionăm să închidem în zonă circulaţia auto", precizează Vasile Dobre, viceprimarul municipiului Focşani.

Focşănenii sunt încântaţi de această iniţiativă, cu condiţia ca finalizarea modernizării Pieţei Unirii să se producă totuşi.

„Ar fi excelent ca măcar la sfârşit de săptămână să se plimbe oamenii pe stradă fără să fie stingeriţi de maşini. Aşa am văzut în multe locuri din ţară", spune Valeria Diaconu, cetăţean al municipiului.

Se asfaltează B-dul Bucureşti

În paralel cu lucrările din Piaţa Unirii s-a început şi modernizarea Bulevardului Bucureşti, de la intersecţia dinspre Goleşti şi până la intersecţia de la Cemcereal. Acest lucru presupune turnarea unui nou covor asfaltic, refacerea trotuarelor aproape inexistente şi schimbarea bordurilor.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite