Bani din bugetul Consiliului Judeţean Vrancea, cheltuiţi pentru aducerea publicului la „Mica Unire“. De transport s-a ocupat firma unui consilier local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Vrancea a plătit firmei de turism a unui consilier local din Focşani câte 50.000 de lei pentru a transporta din judeţ oameni la manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie în 2014 şi în 2015.

Ziua Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie, este o sărbătoare extrem de costisitoare pentru bugetul judeţului Vrancea. O medie a ultimilor ani arată că bugetul consacrat pentru astfel de manifestări este în jur de 300.000 de lei.

În ultimii ani, o parte din aceste sume au fost folosite pentru umplerea centrului oraşului cu oameni. În anii 2014 şi 2015, cheltuielile cu Ziua Unirii Principatelor Române au atins şi aceste obiective, adică transportul persoanelor din afara judeţului.

De transportul celor veniţi din afara judeţului s-a ocupat firma Agetur, aparţinând consilierului local UNPR Dragoş Horhocea, firma acestuia fiind răsplătită cu 50.000 de lei, respectiv 43.936 de lei pentru această activitate. Mai exact, a încasat bani pentru a închiria autocare cu care să fie transportaţi oamenii la Focşani.

Cheltuielile pentru anul acesta, de 24 ianuarie, nu au fost făcute publice decât pe segmentul finanţat de Primăria Focşani.

Consilierul local Dragoş Horhocea ne-a spus că deocamdată nu a fost solicitat pentru a închiria autocare la manifestarea de duminică.

“Dacă o să mi se ceară, o să văd ce o să pot face, deşi nu cred că vor mai fi aduşi oameni, pentru că nu mai este timp, logistic vorbind. Mai sunt şi alte firme, se poate să fi vorbit cu alţii, deşi nu cred”, ne-a declarat Dragoş Horhocea.

Au alocat 80.000 de lei

Pentru sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române, de duminică, consiliul local Focşani a alocat 80.000 de lei, care vor fi cheltuiţi, spun organizatorii, pentru materiale promoţionale, pentru masa celor 400 de invitaţi care vor veni la Focşani, pentru acoperirea cheltuielilor de transport pentru Regimentul de Gardă şi pentru o masă caldă în Piaţa Unirii oferită participanţilor la eveniment.

"Cred că oferim cu multă largheţe aceste sume. Eu aş propune să se revizuiască nişte sume pentru a se face ceva pentru focşăneni. Am înţeles că nu sunt bani pentru curăţarea şoselelor. Dacă nu am fi alocat 12 miliarde de lei la sfârşitul anului pentru petreceri astăzi am fi avut bani de deszăpezire. Judeţul este la coada clasamentului ca sărăcie, dar avem manifestările cele mai somptuoase", a spus consilierul liberal Tudorel Trofin, care a votat împotriva proiectului de suplimentare a fondurilor pentru 24 ianuarie.

Viceprimarul Marius Iorga are altă părere. "În acest an se vrea o sărbătoare specială. Sunt invitate peste 400 de persoane, toţi ambasadorii din România, nu mai vorbesc că i-am invitat pe preşedineele ţării şi primul ministru şi ne bucurăm să ne onoreze cu prezenţa", a spus Marius Iorga. Deocamdată, primii doi oameni din stat nu au confirmat prezenţa la Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite