Autorităţile din Vrancea au numărat 37.962 de persoanele izolate de viscol în această seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit acestora, în nouă comune de pe raza judeţului Vrancea nu se poate realiza accesul pe căile de comunicaţii terestre şi 37.962 persoane din 40 de sate aferente celor nouă comune sunt, la această oră, izolate. Situaţia s-a înregistrat ca urmare a închiderii temporare a drumurilor naţionale şi judeţene aflate pe teritoriul localităţilor vizate de fenomenele meteo prognozate prin intrarea în vigoare a Codului Roşu.

În judeţul Vrancea sunt izolate 40 de localităţi, respectiv Băleşti, Ciorăşti, Codreşti, Mihălceni, Salcia Nouă, Salcia Veche, Satu Nou, Spătăreasa, Gologanu, Măicăneşti, Belciugele, Râmniceni, Slobozia Boteşti, Stupina, Tătaru, Năneşti, Călienii Noi, Călienii Vechi, Sihlea, Bogza, Caiata, Voietin, Tătăranu, Bordeasca Nouă, Bordeasca Veche, Mărtineşti, Vâjâitoarea, Vânători, Balta Raţei, Ciorăşti, Mirceştii Noi, Mirceştii Vechi, Petreşti, Răduleşti, Vulturu, Boţârlău, Hânguleşti, Maluri şi Vadu Roşca.

De asemenea, 6 drumuri naţionale se menţin închise. Acestea sunt DN 2 N Bogza – Dumbrăveni - Jitia intre KM 8+000-53+000, DN 23 B Ciorăşti - Măicăneşti intre KM 0+000-15+970, DN 2- E85 se circulă pe raza judeţului Vrancea dar sunt instituit filtre pentru blocarea accesului spre judeţul Buzău, DN 23A –Focşani - Gologanu – Ciorăşti KM 14+000-23+000, DN 23 – Focşani –limită judeţ Brăila KM 1+000- 41+000 şi DN 2R Jitia - Vintileasca KM 0+000-11+000.

Alte 10 drumuri judeţene rămân închise, respectiv DJ 202 E Sihlea - limită judeţul Buzău, DJ 202F Băleşti- Mihălceni, DJ 204 B Măicăneşti- Tătăranu, DJ 204D Focşani-Suraia, DJ 204E  Focşani – Petreşti ; Haret –Panciu, DJ 205 C Goleşti- intersecţie DC 146, DJ 205 E  Ciuşlea- DN 2- Bătineşti, DJ 119 C DN 2- Rugineşti, DJ 205 H Domneşti – Păuneşti, DJ 205 R Coteşti – DN2- Jilişte.

„Situaţia poate suferi modificări, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo manifestate la nivelul judeţului. Structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătite să intervină, în orice condiţii, în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele afectate. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a luat măsuri de suplimentare a numărului forţelor pregătite să intervină,  în cel mai scurt timp. Aceleaşi măsuri au fost adoptate şi la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. În acelaşi scop, Garnizoana Focşani poate pune la dispoziţie personal şi tehnică, atunci când va fi necesar. Societăţile care asigură deszăpezirea pe drumurile publice acţionează cu 25 utilaje pe drumurile judeţene şi cu 55 pe cele naţionale”, spun reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

Ultimele evenimente din judeţ

Pe căile de transport feroviare, trei trenuri au staţionat în gări pe teritoriul judeţului nostru deoarece locomotiva unui tren IR s-a defectat în Râmnicul Sărat, judeţul Buzău. Astfel că, până la aducerea unei alte locomotive, au staţionat temporar: începând cu ora 17.30 în Gara Gugeşti R 5112 , începând cu ora 18.36 în Gara Focşani IR 1664, începând cu ora 18.19 în Gara Coteşti R 5206. Toate cele trei trenuri au reluat deplasarea începând cu ora 19.40.

În intervalul orar 17.30 – 18.17, din cauza unei avarii apărute la un post de transformare a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică la uzina de apă a SC CUP SA, situaţie care a condus la oprirea alimentării parţiale cu apă potabilă a municipiului Focşani. 

Deplasările la solicitările pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă se realizează, în condiţii de iarnă, de ambulanţele SMURD şi SAJ. Au fost câteva situaţii unde, pentru a prelua pacienţii, s-a luat fie măsura transportării acestora cu vehiculele pe şenile din dotarea inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, fie s-a solicitat în sprijin intervenţia utilajelor de la CLSU sau de la societăţile care asigură deszăpezirea pe drumurile publice pentru facilitarea accesului către pacienţi.

O singură misiune este încă în desfăşurare pentru a prelua un bărbat din satul Bogza, comuna Sihlea, care a suferit un traumatism la umăr şi torace în urma căderii de la înălţime. Localitatea este în zona vizată de avertizarea de COD ROŞU, iar condiţiile meteo au împiedicat deplasarea echipajului de salvatori.

Un vehicul pe şenile din cadrul ISU Vrancea a plecat către locul indicat, dar din cauza zăpezii abundente, vântului care suflă cu putere şi viscolului, au rămas blocaţi la cca. 1 km de localitatea Caiata. S-au contactat reprezentanţii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă, ai Unităţii Militare aflate în apropiere şi s-a solicitat sprijin de la societatea care asigură deszăpezirea pe acel sector de drum, care au trimis utilaje către locul respectiv.

Mai puteţi citi:

VIDEO 18 comune din sudul Vrancei se află sub Cod Roşu de viscol. Toate drumurile naţionale din judeţ au fost închise

FOTO VIDEO Oraşul Focşani, paralizat de zăpadă. Primăria a intervenit doar pe bulevardele principale

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite