Atletul care a reprezentat România în proba de maraton la Jocurile Olimpice de la Rio a alergat alături de elevi, la Crosul Armatei, pe străzile din Pufeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Gimnazială din comuna Pufeşti a organizat luni acea de-a doua ediţie a crosului Armatei, în cinstea Zilei Armatei Române.

Atletul Nicolae Soare, românul care ne-a reprezentat ţara în proba de maraton la Olimpiada de la Rio şi maratonistul veteran Ilie Roşu, care a alergat 155 de maratoane naţionale şi internaţionale înfăşurat în steagul României ,au fost luni invitaţii Şcolii Gimnaziale din Pufeşti, care a organizat ediţia a II-a a "Crosului Armatei – Ilie ROŞU".

Aceştia au alergat alături de elevi ai Şcolii Gimnaziale Pufeşti şi Domneşti,  ai Colegiul Tehnic Edmond  Nicolau Focşani, elevi de la Liceul Teoretic Emil Botta Adjud, Liceul Sportiv iar la eveniment au participat şi militari ai Brigăzii 8 LAROM.

Prin această manifestare sportivă, s-a dorit promovarea mişcării, sub orice formă a ei, participanţii aducând omagiul şi recunoştinţa lor faţă de eroii armatei române care s-au jertit pentru ţară în Războiul de Independenţă şi în cele două mari conflagraţii mondiale.

Totodată, alergătorii au dorit ca prin această acţiune să marcheze 150 de ani de învăţământ la Pufeşti.

maraton pufesti
“Am străbătut cu emoţie străzile comunei Pufeşti, aplaudaţi de locuitorii ei. Imnul României a răsunat înainte de start în faţa şcolii gimnaziale, în semn de respect faţă de Armata Română, care s-a jertfit în cele două războaie mondiale. Felicitări şcolii generale pentru rezultatele obţinute la învăţătură, în sport şi cultură. Ne revedem anul viitor, la maratoanele istorice şi la ediţia a treia a Crosului Armatei”, au fost cuvintele înscrise de cei doi maratonişti în cartea de onoare

Din comitetul de organizare au făcut parte prof.dr. Nicolae Damian, prof. Mariana Bogdan, prof. Constantin Sardaru, prof.Adrian Lovin.

maraton
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite