Elevi de la Şcoala Pufeşti, în vizită la Parlamentul European, la invitaţia eurodeputatului Mircea Diaconu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii care au participat la vizită
Elevii care au participat la vizită

La sfârşitul săptămânii trecute s-a încheiat vizita elevilor de la Şcoala Generală din Pufeşti la Parlamentul European din Bruxelles.

Zece elevi de la şcoala  din Pufeşti s-au aflat, pentru câteva, zile la Parlamentul European din Bruxelles, la invitaţia europarlamentarului Mircea Diaconu.

O experienţă nemaipomenită, având în vedere că aceştia au mers pentru prima dată cu avionul şi au vizitat instituţia unde se iau cele mai importante decizii pentru Europa. Elevii au fost coordonaţi în acest proiect de cunoaşterea prezentului Uniunii Europene şi a perspectivelor sale de către prof. Mariana Bogdan şi prof. Nicolae Damian. Reprezentanţii Şcolii Gimnaziale Pufeşti au dat eurodeputatului monografia şi revista şcolii, precum şi o plachetă.

1

,,Prin acest proiect, am onorat cei 150 de ani de învăţământ din comuna noastră, iar instituţia noastră a căpătat o dimensiune europeană. Sper să nu ne oprim aici. Avem în plan şi alte proiecte asemănătoare de colaborare cu instituţii şcolare din Europa” , a declarat prof. dr. Nicolae Damian, directorul şcolii din Pufeşti.

Vizita în oraşul capitalei politicii Europei s-a concentrat pe cunoaşterea elementelor definitorii ale Uniunii Europene, elevii primind explicaţii despre instituţii, proiectele acestei construcţii politice, fiind implicaţii şi în diverse jocuri educative. Vizita în Europlanetarium, asupra sălii de şedinţe, la galeria steagurilor ţărilor, vor râmâne în memoria copiilor.

1

 Nu în ultimul rând, copii s-au bucurat de delicioasa ciocolată belgiană, de frumuseţea oraşului Bruxelles, de muzeul instrumentelor muzicale.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite