Amendă de 50.000 de lei pentru CSM Focşani 2007, pentru nerespectarea regulamentului în cazul echipei de handbal de Liga Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa de handbal a Focşaniului a terminat campionatul pe locul V
Echipa de handbal a Focşaniului a terminat campionatul pe locul V

Amenda a fost dată de Federaţia Române de Handbal şi are legătură cu folosirea jucătorilor în meciuri, conform regulilor. CSM Focşani 2007 mai are de plătit o amendă de 20.000 de lei tot în cazul echipei de handbal.

UPDATE Dirctorul CSM Focşani 2007, Viorel Ciubotaru, ne-a declarat că va contesta această decizie a Federaţiei Române de Handbal, după ce aceasta a schimbat regulile în timpul desfăşurării campionatului.

"Eu mi-am făcut o strategie vizavi de folosirea jucătorilor Under 21 şi Under 23, bazându-mă pe un număr de 44 de jocuri, în campinat şi Cupa României. Strategia mea era să folosesc mai mult aceşti jucători în partea a doua a competi'iilor, dar pe parcursul campionatului Federaţia a intervenit şi s-a redus numărul de jocuri la 28. Din acestea, patru le-am pierdut la masa verde, din cauza COVID-19. Evident că nu am mai putut folosi jucătorii tineri aşa cum ne-am propus la început. Am solicitat documentul privind sancţiunea de la FRH şi îl vom contesta", ne-a spus Viorel Ciubotaru.


Veşti proaste pentru echipa de handbal de Liga Naţională din Focşani. Clubul a fost amendat de Federaţia Română de Handbal cu suma de 50.000 de lei, pentru nerespectarea regulamentului privind utilizarea sportivilor în meciurile oficiale. Mai exact, despre faptul că în echipă nu au fost promovaţi tinerii jucători autohtoni, aşa cum cer regulamentele.

”Echipele înscrise în Liga Naţională masculin, care participă la competiţiile organizate de FRH (Campionat, Cupa României şi Super Cupa României) au obligaţia folosirii cel puţin al unui jucător senior de cetăţenie română sub 21 ani, în medie 10 minute pe meci şi cel puţin al unui jucător senior de cetăţenie română sub 23 ani, care va trebui să evolueze în medie 30 minute/meci. Media se calculează împărţind numărul total al minutelor jucate de sportivul eligibil într-un sezon competiţional la numărul de meciuri disputate al echipei posesoare în Liga Naţională, Cupa României şi Super Cupa României în sezonul 2020-2021, iar rezultatul trebuie să fie mai mare sau egal cu 10, respectiv 30.
Echipa CSM Focşani 2007

– sportivul Rusu Constantin U21, anul naşterii 2000, minute jucate 301, medie 10,37 minute
– sportivul Cozorici Ovidiu U21, anul naşterii 2000, minute jucate 29, media 1 minut
– sportivul Drăgan Andrei U23, anul naşterii 1999, minute jucate 207, media 7,13 minute
– sportivul Puşcaşu Emil U21, anul naşterii 1999, minute jucate 35, media 1,20

Deoarece CSM Focşani 2007 nu a îndeplinit cerinţa privind timpul de joc conform articol menţionat, CCC hotărăşte sancţionarea echipei cu penalitate 50.000 lei, termen de achitare 10/07/2021, conform art. 63.7 din Regulamentul disciplinar”, adată Federaţia Română de Handbal.

Nu este prima amendă pe care o plăteşte CSM Focşani 2007. În toamna anului trecut, echipa a fost exclusă din turneul de la Sf. Gheorghe, după ce patru handbalişti au fost confirmati cu COVID. Pe lângă meciurile pierdute la masa verde, echipa a primit şi două amenzi de câte 20.000 de lei pentru că nu a respectat obligaţia de a informa  Federeţia Română de Handbal.

Deşi a contestat amenzile, contestaţiile au fost respinse iar amenzile au fost deja achitate de club.

Vă mai recomandăm:

Echipa de handbal de prima ligă CSM Focşani 2007, exclusă din turneu naţional pentru mai multe cazuri de COVID-19. Toate meciurile, pierdute la masă verde

Ce salarii plăteşte CSM Focşani 2007 sportivilor săi. Cel mai mare contract îl are un handbalist: 3.800 de euro pe lună

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite