Alin Ignat este campion naţional la K1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este unul dintre cei mai importanţi sportivi vrânceni din noua generaţie. Rezultatele pe care le-a obţinut în cariera sa au atras atenţia specialiştilor din domeniu.

La vârsta de opt ani a intrat pentru prima dată în sala de judo, unde s-a pregătit timp de patru ani sub îndrumarea profesorului Stănică Grosu. S-a înscris apoi la echipa de rugby, iar la vârsta de 16 ani s-a urcat pe ring în luptele de kick-boxing.


"Mi-a plăcut să fac mişcare de mic. Nu am avut rezultate remarcabile, dar nici nu pot spune că am fost în coada listei. De patru ani am început să practic kick-boxing-ul şi am reuşit să iau şi primele medalii importante din carieră", spune Alin.


Sportivul focşănean, legitimat la Clubul Nidan, s-a clasat pe prima treaptă a podiumului la Campionatul Naţional de K1 desfăşurat zilele trecute la Complexul "Lia Manoliu" din Bucureşti. La competiţia organizată de Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact au participat aproximativ 100 de sportivi de la toate categoriile.


Alin Ignat practică kick-boxingul de aproape patru ani sub îndrumarea antrenorului şi preşedintelui clubului, Dănuţ Pleşa-Plugaru.
„Până acum am avut un an extraordinar, cu mari împliniri. Am reuşit să câştig, pentru prima dată, titlul naţional la K1. Înseamnă foarte mult pentru mine, dar şi pentru clubul la care activez", continuă sportivul.


Vrea la profesionism

Alin Ignat visează să ajungă în marile concursuri de K1 ale Europei. Pentru asta se antreneaze asiduu în fiecare zi. „În această vară vreau să plec la un stagiu de pregătire într-o ţară din Europa. Experinţa întâlnirilor tari te ajută foarte mult şi sunt în căutare de sponsori", punctează luptătorul.

Sportivul focşănean dezvăluie secretele pentru a ajunge un luptător de elită.

"Trebuie să ai o coordonare foarte bună. Capacitate de concentrare şi un echilibru foarte bun. Sunt calităţi indispensabile în practicarea acestui sport. Pe primul loc însă este munca, pe al doilea, munca şi pe al treilea, tot munca. Mă antrenez şi câte trei-patru ore pe zi. În afara antrenamenului de tehnică, mă pregătesc asiduu şi pentru rezistenţă şi pregătirea fizică", mai precizează campionul naţional.

Alin Ignat se gândeşte serios să plece din ţară pentru o anumită perioadă de timp pentru a se realize pe plan profesional.

"Nu vreau să mă laud, dar sunt un tip ambiţios, muncitor şi perseverent. Consider că sunt un tip corect şi, de aceea, nu vreau să intru în legătură cu personaje care nu au cuvânt de onoare. Lumea de la noi este pestriţă şi nu e pregătită încă pentru civilizaţia adevărată. Încă mai avem de muncit din toate punctele de vedere", recunoşate focşăneanul.

întrebări şi răspunsuri
Ce înseamnă Focşaniul pentru tine?

La Focşani mi-am început cariera şi este normal să îmi rămână în suflet. Copiii nu mai vin să facă sport şi asta este mai mult decât îngrijorător. Dănuţ Pleşa este antrenorul care m-a făcut să iubesc sportul indiferent de duritatea lui. Ca sportiv, după ce intri în ring, nu mai ai timp să te gândeşti decât la meci. Ca antrenor lucrurile sunt mult mai complicate.

Proiecte pentru viitor?
Îmi doresc să fiu sănătos. Mă simt în putere şi cred că mai am multe de spus în K1. Luptele din ring au fost şi vor rămâne marea pasiune a vieţii mele. Sportul, în general, te învaţă să treci şi peste momente mai puţin fericite din viaţă.

Ce-i place

Îmi place adrenalina. Situaţiile extreme care sunt create instant cum ar fi o întâlnire cu ursoaica, escaladarea literei "V" de la Braşov, călătoria fără bilet la tren. Tiribombele şi înotul noaptea într-un lac.

Ce nu-i place
Merg pe principiul că violenţa nu cere întotdeauna violenţă! În meseria pe care o practice, ca agent de pază la cluburi, întotdeauna am încercat să evit scandalurile şi să le aplanez şi de cele mai multe ori am reuşit şi a fost bine. Şi asta încerc să fac şi în viata de zi cu zi.

Profil: NĂSCUT 24 iunie 1990
OCUPAŢIE Student, Universitatea "George Bariţiu" - Facultatea de Drept
STUDII
Liceul nr. 1 Focşani
FAMILIE Necăsătorit

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite