Aleşii din Focşani îşi spală păcatele cu bani de la buget: încă un milion de lei pentru Catedrala ortodoxă din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catedrala din Focşani se construieşte de 15 ani
Catedrala din Focşani se construieşte de 15 ani

Alocarea banilor către Catedrala din Focşsani a fost făcută pe ultima sută de metri, printr-un proiect introdus pe ordinea de zi de viceprimarul PSD Gabriel Necula.

Aleşii locali au fost cuprinşi de spiritul apropierii sărbătorilor pascale şi aseară au alocat de la bugetul local suma de un milion de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala din Focşani.

Deşi nu s-a aflat pe ordinea de zi, proiectul a fost introdus suplimentar de viceprimarul PSD Gabriel Necula şi însuşit practic de aproape toţi consilierii prezenţi, cu excepţia liberalilor Tudorel Trofin şi Dan Buzoi.

Potrivit raportului aflat la dosar, banii vor fi folosiţi pentru acoperirea construcţiei începută în urmă cu 15 ani, după ce a fost montată şi ultima turlă a catedralei.

Până acum, fondurile alocate de la bugetul central sau local s-au ridicat la peste 10 milioane de lei, iar constructorul spune că pentru definitivarea tuturor lucrărilor cuprinse în caietul de sarcini ar mai fi nevoie de încă pe atât.

„Din calculele noastre, pentru finalizarea întregului obiectiv am mai avea nevoie de peste zece milioane de lei", ne-a precizat Mircea Momanu, directorul societăţii care execută lucrarea.

Lucrările la Catedrala „Sf Parascheva" au debutat în urmă cu 15 ani, dar acestea s-au derulat în ritm de melc, construcţia evoluând oarecum în perioada 2007-2008.

Vă mai recomandăm:

Viitoarea catedrală ortodoxă din Focşani va fi gata la „Sfântul Aşteaptă”

Consiliul Judeţean Vrancea va aloca în şedinţa de săptămâna viitoare un milion de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Ortodoxă „Cuvioasa Parascheva”, bani care vor fi folosiţi în special pentru ridicarea turlei centrale.

Catedrala ortodoxă din Focşani mai creşte cu o turlă

Societatea General Construct, cea care execută de 10 ani lucrările la Catedrala Ortodoxă „Sf. Cuvioasa Parascheva“ din Focşani, a mai adăugat 40 de tone pe lăcaşul care se ridică în centrul oraşului.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite