Ales local PSD, amendat de CNCD pentru atitudine degradantă la adresa celor două viceprimăriţe ale Focşaniului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emanuel Gondu, consilier local PSD FOTO: Facebook
Emanuel Gondu, consilier local PSD FOTO: Facebook

Emanuel Gongu a făcut anul trecut o serie de afirmaţii de natură a încălca dreptul la demnitate în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local.

Consilierul local PSD Emanuel Gongu a fost amendat contravenţionat cu suma de 2.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în urma unor declaraţii controversate făcute la adresa celor două viceprimăriţe ale municipiului Focşani, Ana Maria Dimitriu şi Alexandra Tătaru. 

CNCD a considerat că alesul local PSD a încălcat dreptul la demnitate prin declaraţii total nepotrivite făcute în 17 februarie 2021, în timpul unei şedinţe a Consiliului Local, unde se discuta despre o investiţie pe care Primăria intenţiona să o facă la o grădiniţă din Focşani.

„Dimitriu şi Tătaru nu au copii, nu ştiu ce e aia să fii părinte. Noi ştim ce înseamnă să fii părinte. Aceste două individe nu fac nimic pentru copiii celorlalţi. Asta înseamnă să i se dea puterea unui om fără inimă, fără suflet şi ghidat de rău în viaţă”, a spus Emanuel Gongu în acea şedinţă.

În urma declaraţiilor, el s-a ales cu sesizare la CNCD din partea celor două viceprimăriţe, iar forul a decis în unanimitate sancţionarea alesului focşănean. 

„Colegiul consideră că se află în faţa unei atitudini ostile, degradante sau negative faţă de un grup vulnerabil, şi anume persoane care nu au copii. Astfel, declaraţiile analizate ale părţii reclamate reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al petentelor…Indiferent de modul în care sunt comise şi de calitatea persoanelor care le comit, simpli cetăţeni, oameni politici, ziarişti etc, faptele care formează conţinutul acestor infracţiuni lezează grav personalitatea umană, demnitatea, onoarea şi reputaţia celor astfel agresaţi”, arată CNCD în hotârârea luată.

CNCD mai arată în decizie că amenda este una blândă pentru că Emanuel Gongu se află la prima abatere. Acesta poate contesta decizia.

Vă mai recomandăm:

Un consilier local a atacat viceprimăriţele din Focşani pentru faptul că nu au copii. „Aceste două individe…“

Gestul inelegant al primarului Focşaniului după alegerea celor două viceprimăriţe. „Nu vă felicit”

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite