A început reabilitarea reţelelor de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au inaugurat ieri lucrările de reabilitare şi extindere reţele de alimentare cu apă şi de canalizare din municipiul Focşani, dar şi din localităţile din împrejurimi incluse în proiectul de 107 milioane de euro VranceaAqua.

Inaugurarea a avut loc ieri la intersecţia străzii Unirea Principatelor cu Bulevardul Unirii din Focşani. Este vorba de reabilitarea reţelei de alimentare cu apă pe 11 kilometri, extinderea acesteia cu 10 kilometri precum şi reabilitarea a aproape 10 kilometri de canalizare. Valoarea lucrărilor pe raza municipiului Focşani este de 27 de milioane de lei. Termenul de finalizare acordat de finanţator, în speţă, Uniunea Europeană, este de 18 luni.

„Este vorba de amplul proiect VranceaAqua în care sunt incluse şi lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din Focşani, Adjud, Panciu, Mărăşeşti, Odobeşti, Cîmpineanca, Goleşti şi Homocea. Peste 160.000 de cetăţeni din judeţul Vrancea vor beneficia de servicii în urma acestor lucrări ce sunt preconizate a fi realizate până la finalul lui 2013", a declarat viceprimarul Bogdan Matişan prezent ieri la inaugurarea lucrărilor.

Proiectul prevede şi reabilitarea puţurilor de apă, a staţiilor de tratare a apei potabile, a conductelor de aducţiune dar şi construirea a cinci staţii noi de epurare în judeţ. Proiectul este finanţat în proporţie de 80 % de Uniunea Europeană, restul fiind suportat de autorităţile locale din comunele şi oraşele în care vor fi realizate lucrări.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite