VIDEO: Ziua Naţională la Craiova: Paradă militară, miting aviatic şi horă de petrecere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltenii au sărbătorit în faţa Primăriei
Oltenii au sărbătorit în faţa Primăriei

Manifestările organizate astăzi de municipalitate cu ocazia Zilei Naţionale a României au scos în stradă peste 2.000 de oameni. Un singur amănunt a lipsit: tradiţionalele sarmale pe care primarul Antonie Solomon le-a scos din meniu anul acesta.

Evenimentul a început cu intonarea imnului naţional urmat de o ceremonie religioas oficiată de către ÎPS Mitropolit al Olteniei, Irineu Popa. Cei care au ales să petreacă Ziua Naţională în faţa Primăriei au avut parte de o paradă militară de zile mari. MApN şi MAI au scos în stradă soldaţii, jandarmii, poliţiştii precum şi angajaţii Departamentului de Poliţie Intervenţie Rapidă, cunoscuţi în termeni populari drept „mascaţi“.

No title

În timp ce forţele de ordine defilau pe strada A.I. Cuza, două avioane survolau cerul lăsând în urmă un fum de trei culori: roşu, galben şi albastru.

Manifestările au continuat cu tradiţionala horă interpretată de Constantin Enceanu. Craiovenii s-au înghesuit să intre în joc alături de dansatorii Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“. Petrecerea a continuat în stradă cu alte nume sonore ala muzicii olteneşti printre care şi Petrică Mâţu Stoian. „E frumos cu muzica asta populară. Ne simţim şi noi bine, de ziua noastră. Un păhărel de ţuică fiartă mergea la hora asta“, ne-a declarat Dumitru Anghelescu (54 ani).

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite