VIDEO UPDATE A început reconstituirea crimei în cazul Alexandrei Măceşanu la casa din Caracal a lui Gheorghe Dincă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au început, luni dimineaţă, reconstituirea crimei în cazul Alexandrei Măceşanu, la locuinţa din Caracal a lui Gheorghe Dincă, în prezenţa acestuia, adus din arestul IPJ Olt. La această oră, la faţa locului sunt criminalişti, poliţişti de la forţele speciale, procurori şi jurnalişti, însă nu şi rude sau prieteni ai victimei, şi nici vecini ai presupusului asasin.

GALERIE FOTO
 

UPDATE ORA 11.40 Bunicul Luizei Melencu a ajuns la casa lui Dincă şi a vrut să intre cu forţa, cu intenţia de a ajunge la criminal. Acesta a strigat: „criminalule!”. Jandarmii l-au scos din perimetru. 

UPDATE ORA 11.20 Anchetatorii au ajuns la casa lui Gheorghe Dincă. Criminalul din Caracal le-a arătat oamenilor legii cum a băgat maşina în curte, iar apoi au reconstituit pas cu pas cele întâmplate la sfârşitul lunii iulie. 

UPDATE ORA 10.10 - Anchetatorii s-au întors, împreună cu Gheorghe Dincă, la Caracal. Au oprit la liceul unde a învăţat Alexandra Măceşanu.  

Poliţiştii au dat jos cătuşele de pe mâinile lui Dincă.Acesta le-a arătat cum a coborât din maşina, cum a urcat pe bancheta din spate, cum a legat-o şi lovit o pe Alexandra.

De la şcoală au continuat drumul spre dig, acolo unde Dincă avea să arunce telefonul tinerei.

UPDATE ORA 9.45 - La această oră, anchetatorii au plecat cu Gheorghe Dincă spre Dobrosloveni, localitatea Alexandrei Măceşanu, urmând să refacă traseul din ziua în care acesta a luat-o pe adolescentă la ocazie.

image

Prima oprire a fost la casa Alexandrei.

Dincă este îmbrăcat într-un tricou albastru cu dungi albe.

___________________________________________________________________________________________

Ştirea iniţială

Până la ora transmiterii acestui material, nu se ştia dacă anchetatorii vor reface toate momentele crimei, şi nici dacă va fi reconstituit şi momentul arderii în butoiul din curtea lui Dincă a Alexandrei Măceşanu.

Potrivit unor surse judiciare, la faţa locului a fost adus, pe lângă mobilierul din camera lui Dincă, şi un butoi, existând posibilitatea ca în interior să fie băgată o poliţistă de aceeaşi statură şi greutate cu Alexandra. Dincă va trebui să explice exact cum a poziţionat trupul adolescentei, precum şi modul în care a aşezat în butoi, peste Alexandra şi ce materiale inflamabile a folosit pentru arderea trupului fetei. Bineînţeles, experimentul nu va fi finalizat în totalitate, ci doar o parte din modul de operare al lui Dincă.

De asemenea, toate momentele vor fi imortalizate, se vor face planşe fotografice şi tot ceea ce va spune Dincă pe tot procesul reconstituirii va fi consemnat într-un proces-verbal.

Gheorghe Dincă a fost adus la locuinţa sa din arestul IPJ Olt şi pare calm.

În jurul orei 9.30, anchetatorii au plecat cu Gheorghe Dincă de la locuinţa sa din Caracal spre o destinaţie deocamdată necunoscută, anchetatorii urmând să reconstituie momentele importante ale uciderii Alexandrei Măceşanu, fiind posibil ca presupusul asasin să fie dus în Dobrosloveni, în localitatea Alexandrei Măceşanu.

Există probe de necontestat care demonstrează că Gheorghe Dincă a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, susţin surse din cadrul anchetei de la Caracal. Potrivit anchetatorilor, reconstituirea crimei la faţa locului este ultima etapă înaintea întocmirii rechizitoriului.

Reconstituirea se va face doar în cazul Alexandrei Măceşanu şi se va desfăşura la Caracal şi în ziua de marţi, 17 septembrie. 

Procurorii au considerat că este necesar să se facă reconstituirea pentru a stabili exact condiţiile în care s-a comis fapta.

„Trebuie să stabilim exact unde minte Dincă, dacă minte sau dacă nu-şi mai aminteşte anumite aspecte. Nu e obligatoriu să facem reconstituirea în întregime, putem s-o facem doar acolo unde avem dubii, pentru a întări probatoriul existent deja la dosar”, au declarat surse din interiorul anchetei. 

Aceleaşi surse au confirmat că Gheorghe Dincă nu şi-a schimbat declaraţiile şi continuă să spună că ar fi omorât-o şi ars-o în butoiul din curtea casei sale pe Alexandra Măceşanu.

Legat de experimentul cu arderea în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă, criminalişti8 consultaţi de Adevărul menţionau că, cel mai probabil, acesta nu se va face. „Chiar dacă ar arde un porc sacrificat, de circa 40 de kilograme, să zicem, este irelevant experimentul. Ar trebui să pună acelaşi tip de lemne, acelaşi număr, să folosească acelaşi tip de vaselină, aceeaşi cantitate. Chiar şi condiţiile meteo ar trebui să fie la fel ca în ziua în care se presupune că a fost ars corpul Alexandrei”, au declarat mai mulţi criminalişti.

În dosarele penale, reconstituirea se face în momentul în care organul de cercetare penală are aproape toate probele administrate şi cercetările se apropie de final. Asta înseamnă că, în viitorul apropiat, procurorii DIICOT vor întocmi rechizitoriul, iar ulterior dosarul uciderii Alexandrei Măceşanu va ajunge pe masa judecătorilor.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite