VIDEO Marin Condescu va fi cercetat în stare de libertate. Fostul preşedinte al Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu este acuzat de spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, acuzat delapidare, fals în înscrisuri, uz de fals şi spălare de bani, va fi cercetat în libertate sub control judiciar.

Magistraţii Curţii de Apel din Craiova au decis ieri să respingă propunerea de arestare preventivă a procurorilor în cazul lui Marin Condescu şi Viorel Temelescu. Preşedintele Clubului Pandurii Târgu Jiu şi Viorel Tmelescu sunt acuzaţi că  au falsificat trei contracte de cesiune de creanţe şi că au prejudiciat clubul cu peste 2,6 milioane de lei. În motivarea instanţei magistraţii de la Tribunalul Gorj au scris că nu există indicii temeinice pentru a demonstra că cei doi inculpaţi au comis faptele penale de care sunt acuzaţi. „Din probele administrate în cauză de către organul de urmărire penală nu rezultă cu certitudine, neexistând indicii temeinice că inculpaţii au săvârşit fapte de natură penală, de gravitatea celor reţinute în sarcina lor”, se precizează în motivarea deciziei judecătorului Teofil Boncu de la Tribunalul Gorj.

VIDEO

Pe data de 7 octombrie au avut loc percheziţii la Clubul Pandurii şi la locuinţa din Târgu Jiu a lui Marin Condescu, precum şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie , în baza unor noi plângeri depuse de conducerea CE Oltenia împotriva acestuia.„Semnătura de la rubrica «Cedent» nu aparţine societăţii Edenred România SRL, iar impresiunea ştampilei nu este autentică, fiind una realizată cu ajutorul mijloacelor informatice. Folosindu-se de aceste contracte false, inculpaţii au indus în eroare reprezentanţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia pentru a vira, în baza primului contract, 900.000 de lei, alţi 900.000 de lei în baza celui de-al doilea contract şi 1,6 milioane de lei în baza celui de-al treilea contract reţinut ca fiind falsificat, în conturile Clubului Pandurii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Gorj, procuror Cristina Ciobanu.

Mai citeşte şi:

Cum a forat boierul Marin Condescu pe milioanele Pandurilor

Senatorul PSD Greblă şi comandantul Poliţiei Dolj, implicaţi în dosarul lui Condescu

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite