Senatorul PSD Greblă şi comandantul Poliţiei Dolj, implicaţi în dosarul lui Condescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Toni Mihail Greblă apare în dosarul Condescu
Senatorul Toni Mihail Greblă apare în dosarul Condescu

Amănunte incredibile ies la iveală în dosarul lui Marin Condescu. Procurorul Emil Moţa, care se ocupă de acest caz, a prezentat în referatul prin care cere arestarea preventivă că a preşedintele clubului Pandurii a încercat să influenţe  modul de soluţionare a cauzei prin intermediul senatorului PSD, Toni Mihail Greblă, şi a comandatului Poliţiei Gorj, Constantin Nicolescu.

Potrivit referatului, Marin Condescu a contactat mai mulţi demintari şi funcţionari publici pentru ale solicita sprijinul în rezolvarea problemelor penale pe care le are, printre acestea numărându-se senatorul PSD Toni Mihail Greblă şi comandantul Poliţiei Dolj, Constantin Nicolescu. „Inculpatul Condescu Marin a contactat mai multe persoane având statutul de demnitar şi funcţionar public pentru a le solicita sprijinul în rezolvarea problemelor penale pe care le are, respectiv influenţarea modului de soluţionare a cauzelor penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.
Apreciem că în acest sens sunt relevante discuţiile purtate cu senatorul Toni Mihail Greblă şi inspectorul şef Nicolescu Constantin din cadrul IPJ Dolj“.

Condescu i-a invocat pe Băsescu şi Ponta ca să se apere în faţa anchetatorilor

În referatul întocmit de procurorul Moţa se precizează că Marin Condescu i-a invocat pe preşedintele Băsescu şi pe premierul Ponta pentru a se apăra în faţa anchetatorilor: „Acesta se prevalează de influenţa pe care o are sau lasă să se creadă că ar avea-o asupra unor înalţi demnitari ai statului, în discuţiile purtate cu diverse persoane, precum şi cu organele de urmărire penală, făcând dese referiri la preşedintele Traian Băsescu şi prim-ministrul Victor Ponta“. de precizat ar fi faptul că Marin Condescu s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta, atunci când acesta a venit la Târgu Jiu pentru a participa la festivităţile de deschidere a anului de învăţământ.Ponta a avut o discuţie privată cu Marin Condescu în biroul primarului municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.

Posturi de televiziune,în apărararea lui Condescu

Tot în motivarea cerererii de arestare preventivă, procurorul Moţa susţine că două posturi de televiziune duc campanii de presă de denigrare la adresa organelor de urmărire penală şi că acesta a încercat să influenţeze anumiţi martori: „De asemenea, inculpatul Condescu Marin se prelevează de influenţa pe care o are asupra unor posturi de televiziune (TELE 3 Tg-Jiu şi Realitatea Tg-Jiu), promovând campanii de denigrare la adresa organelor de urmărire penală. Totodată, există date că inculpatul Condescu Marin încearcă să zădărnicească în mod direct aflarea adevărului prin influenţarea unor martori, expert şi prin falsificarea prin contrafacere a unor înscrisuri care pot fi folosite ca mijloc de probă“.
 

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri