VIDEO Dragoş Tiugan, fiul unui cunoscut medic neurolog, condamnat la şase ani închisoare pentru fraudă informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT- Craiova au destructurat în anul 2010 un grup infracţional specializat în fraudă informatică. Dragoş Tiugan, fiul unui cunoscut medic neurolog din Bănie, a fost condamnat de Tribunalul Dolj la 6 ani de închisoare cu executare.

Tiugan Dragoş, Eugen Stan, Claudiu Leonard Vasile, Florin Narics Cîţă, Marin Badea, Mihai Trian Neacşu, Sorin Horia Hangu, Doru Stan, Ion Cătălin Vrancea, Claudiu Naciu, Andrei Cercelaru, sunt acuzaţi de infracţiuni privind comerţul electronic. 

Membrii grupului infracţional au acţionat în ţări precum Italia, Germania şi Suedia. Anchetatorii au stabilit că valoarea prejudiciului se ridică la aproximativ un milion de euro. „Liderul grupului infracţional este Dragoş Tiugan. Membrii grupului infracţional sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie a unor date informatice, deţinerea unor echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată şi punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate“, a spus Adrian Glugă, procurer şef în cadrul DIICOT Craiova.

Condamnaţii la închisoare

Magistraţii Tribunalului Dolj i-au condamnat la sfîrşitul lunii ianuarie la închisoare pe toţi membrii reţelei de falsificatori de carduri. Fiul medicului neurolog, Dragoş Tiugan, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare, Eugen Stan a primit  5 ani de închisoare, Claudiu Leonard Vasile a fost condamnat la 6 ani de închisoare, Florin Narcis Cîţă a primit 5 ani de închisoare, Marin Badea a fost condamnat la 5 ani de închisoare, Mihai Traina Neacşu a primit 6 ani de închisoare, Sorin Horia Hangu a fost condamnat 5 ani de închisoare, Doru Stan a primit 5 ani de închisoare, Andrei Cercelaru a fost condamnat la 5 ani de închisoare, iar Claudiu Danciu a primit 6 ani de închisoare. Sentinţa dată nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

VIDEO 

Fiul neurologului Tiugan a mai fost acuzat în 2004 că a confecţionat şi comercializat aparate electronice menite să pirateze bancomatele.  Cu informaţiile obţinute a clonat carduri şi a reuşit să sustragă sume mari de bani din mai multe bancomate. După mai aproximativ doi ani, justiţia a decis să nu primească nici măcar o zi de închisoare pe motiv că nu este recidivist.

Dragoş Tiugan a fost angajat la RAR Dolj pe funcţia de inginer.

Tiugan era parteneri de afaceri cu Iustin Covei

Procurorii DIICOT Craiova au mai stabilit că Iustin Covei şi Dragoş Tiugan, colaborau uneori. Tiugan chiar l-a avertizat pe Covei că va fi arestat  „M-au acolit ca la slalom. Aveam atelier împreună. Ce să zic mai multe, bă nene. Le-am zis cu cinci zile înainte. Faceţi curta că este belea.“, vorbea pe messenger Tiugan cu un amic. 

Mai citeşte şi: 

Craiova: Dragoş Tiugan: „Nu cred că noi am fi târlicari de ăia de ne uităm la 3000, 5000"

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite