VIDEO Cum arată drumul care duce la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Ambulanţele, nevoite să facă slalom printre gropi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul de Psihiatrie, Direcţia Sanitar Veterinară, Stadionul Extensiv, zeci de societăţi şi sute de case. Toate în zona Parcului Nicolae Romanescu din Craiova, unde drumurile cu greu pot fi străbătute. Salvările au două variante: să treacă prin cratere sau să meargă pe o stradă pietruită în urmă cu aproape trei decenii. Conducerea Primăriei cunoaşte problema şi promite că anul acesta o va rezolva.

În Craiova, şoferii trăiesc un adevărat coşmar atunci când vor să ajungă la instituţiile sau casele aflate pe străzile Fântâna Popova sau Aleea 1 Potelu. Pentru a ajunge, de exemplu, la Spitalul de Psihiatrie, la Direcţia Sanitar Veterinară, la una dintre bazele sportive din zonă sau pentru a intra în Parcul Nicolae Romanescu pe poarta secundară, conducătorii auto au toate şansele să-şi distrugă maşinile. Şi de cele mai multe ori se întâmplă. Nu există zi în care să nu vezi în zona plină cu gropi şi pietroaie, şoferi care trag pe dreapta să îşi repare autoturismele.

Dacă vrei să ajungi la instituţiile menţionate mai sus, ai două variante. Fie intri din Bulevardul 1 Mai pe un drum distrus, unde gropile se adâncesc din ce în ce mai mult, fie mergi pe o alee pietruită în urmă cu aproape trei decenii, unde viteza nu trebuie să depăşească 5 km/h dacă vrei să ajungi cu maşina întreagă la destinaţie.

Acelaşi calvar îl trăiesc şi şoferii de ambulanţe. Aceştia sunt nevoiţi să meargă pe drumurile dezafectate zilnic, sunt nevoiţi să facă slalom printre gropi sau să-şi zgâlţâie pacienţii pe aleile pietruite.

Aşa arată drumul  pe care merg zilnic ambulanţele pentru a ajunge la Spitalul de Psihiatrie din Craiova

Ce spun şoferii
 

"Este bătaie de joc. Când intri din bulevard, începe calvarul. Stau în zonă şi, periodic, sunt nevoit să merg cu maşina în service. Au făcut în toamnă nişte săpături aici şi aşa le-au lăsat, am auzit că vor să facă un hipermarket. Chiar nu le e ruşine?", a declarat Marian Corveanu.
 

"Vrem să ajungem la Direcţia Sanitar Veterinară. Facem zilnic drumul ăsta pentru că ducem probe de lapte. Nu vă spun de câte ori am avut probleme. De multe ori am ocolit, dar tot în zona cu probleme ajungi, pe oriunde ai lua-o", a spus un alt şofer.


"Au asfaltat un alt drum, am înţeles că doar aşa au putut obţine fonduri europene, pe lângă o fântână monument de pe aici. Cum să asfaltezi pe acolo şi să laşi drumurile astea unde zilnic circulă sute de maşini în halul ăsta? Aşa se fac, din păcate, lucrurile la noi: fără cap şi în bătaie de joc", a reacţionat vehement un alt conducător auto.

Ce spun autorităţile
 

Conducerea Primăriei Craiova cunoaşte de ani buni problemele din zonă, dar până acum nu a fost în stare să găsească vreo soluţie. "Situaţia se cunoaşte. Porţiunea cu gropi nu aparţine Primăriei Craiova, este un domeniu privat şi nu putem interveni, încercăm să preluăm drumul de la proprietar, iar Aleea 1 Potelu este în atenţia noastră, anul acesta problema va fi rezolvată", a declarat Marina Andronache, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite