Un poliţist din Dolj a cerut micşorarea pedepsei după ce a fost condamnat că a primit mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul Dănuţ Duţă din Poiana Mare a fost prins anul trecut în timp ce primea mită 200 de euro. Omul legii i-a promis unui bărbat că o să îi rezolve un dosar, însă nu gratis.

Poliţistul a fost condamnat anul trecut în luna iulie la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. Dănuţ Duţă a făcut recurs împotriva sentinţei, însă magistraţii Curţii de Apel din Craiova i-au respins ieri cererea ca nefondată.

 Agentul i-a cerut unui bărbat din comuna Ghidici suma de 200 de euro pentru a interveni pe lângă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat ca să-i obţină o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care era cercetat pentru lovire şi alte violenţe şi ameninţare. Denunţătorul a povestit că a mers la sigur la omul legii. Toată lumea din localitate ştia că poliţistul Dănuţ Duţă contra unei sume de bani era de acord să rezolve anumite lucruri.

A fost prins în flagrant

Dănuţ Duţă a fost prins în flagrant pe strada Tudor Vladimirescu din Calafat în timp ce primea 200 de euro de la denunţător.

Sentinţa dată de Curtea de Apel din Craiova nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. Omul legii a cerut şi-a cerut pensionarea în luna noiembrie, părăsind astfel Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite