Un lac realizat pe banii Uniunii Europene în Calafat a secat la două luni de la inaugurare. Reprezentanţii Primăriei: „Am fost şocaţi când am văzut“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacul amenajat la Calafat a secat la două luni de la inagurare
Lacul amenajat la Calafat a secat la două luni de la inagurare

Primăria oraşului Calafat (Dolj) a investit 300.000 de euro (bani de la Uniunea Europeană) în amenjarea unui heleşteu care a dispărut la aproximativ două luni de la inagurare. Muncipalitatea dă vina pe constructor, iar constructorul - pe proiectant. Cu toţii promit că vor rezolva problema.

Primăria Calafat a obţinut în anul 2014 bani de la UE pentru a dezvolta habitatul din zonă şi a realizat un heleşteu. Doar că investiţia a intrat în pământ din cauză că apa s-a infiltrat, iar acum în locul respectiv a rămas doar o groapă plină cu bălării. „Această lucrare este în garnaţie doi ani. În zonă este o problemă, pentru că scade nivelul apei foarte rapid. Noi am făcut demersurile necesare către firma care a executat lucrarea şi către firma de proiectare şi, în cel mai scurt timp, trebuie să remedieze problema. S-au făcut studii peste studii, avem un geamantan de documente pentru balta aceasta. Nici eu nu m-am aşteptat ca apa să se infiltreze în pământ atâta de repede, am fost şocat când am văzut. În zonă trebuia să fie un un nivel de apă care să asigure habitatul pentru pentru păsări“, a spus Dan Vîrtopeanu, administrator Primăria Calafat.

VIDEO

Lacul amenjat în Calafat a secat la aproximativ două luni de inagurare 

„Vom betona“

Localnicii nu cred că în zonă era nevoie de un heleşteu, în condiţiile în care Dunărea este la doi paşi de ei. „Noi stăm la oraş, dar avem condiţii exact ca la ţară. Facem focul în casă cu lemne pentru că nu există încălzire centralizată. Nu cred că în zonă era nevoie de o astfel de investiţie. Pentru ce avem noi nevoie de un heleşteu în Calafat? Cu aceşti bani puteau facem multe lucruri, dar nu au vrut. De ani de zile ne promit că vom scăpa de sobele din casă şi vom avea şi noi condiţii normale“, a declarat Mioara Vintilă, o localnică.

Lacul amenajat la Calafat a secat la două luni de la inagurare

Oamenii din Calafat au declarat că în oraş era nevoie de sistem de încălzire pentru a scăpa de sobele din casă  

„Vom merge la Calafat pentru a vedea ce soluţii putem găsi. Nici noi nu ne aşteptam să se infiltreze apa aşa de repede în pământ. Vom vedea dacă putem să betonăm acolo, iar astfel nu vor mai exista astfel de probleme“, a spus Emanuel Stoica, reprezentantul firma constructoare.

Lacul amenajat la Calafat a secat la două luni de la inagurare
Lacul amenajat la Calafat a secat la două luni de la inagurare

Firma care a realizat investiţia a declarat că va remedia problema

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri