Un adolescent de 14 ani din Dolj şi-a cumpărat maşină cu banii furaţi de la părinţi. Cum l-au prins poliţiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baiatula cumpărat o maşină Opel Astra FOTO Wikipedia
Baiatula cumpărat o maşină Opel Astra FOTO Wikipedia

Copilul a fost ajutat de doi tineri abia trecuţi de majorat şi alţi 3 minori. Maşina a fost achiziţionată de pe internet, iar părinţii au aflat de la poliţişti că s-au ales cu un autoturism.

Totul s-a întâmplat la începutul săptămânii. Un copil de 14 ani, din localitatea doljeană Băileşti, s-a gândit să aibă o altfel de preocupare pe perioada vacanţei. Ştia că părinţii săi au în casă, strânşi, 5.000 de lei. A luat banii şi le-a spus prietenilor ce vrea să facă. Imediat a primit ajutor.
 

Băieţii au pus la cale un adevărat plan de bătaie. Mai întâi, au căutat pe internet ofertele. După lungi dezbateri, au hotărât să cumpere un Opel Astra. Au vorbit cu vânzătorul la telefon şi au stabilit unde să se întâlnească: în comuna doljeană Malu Mare. Adică aveau de parcurs vreo 60 de kilometri. Unul dintre băieţi, în vârstă de 19 ani, avea maşină şi s-a oferit să-l ducă pe minor să încheie tranzacţia. Cu ei au mai luat un alt tânăr, în vârstă de 20 ani, pe numele căruia urmau să se încheie actele. Tot el avea misiunea să conducă maşina cumpărată, la întoarcere. Planul le-a ieşit de minune. Au cumpărat Opel-ul şi s-au întors în Băileşti. Aici, au început să facă ture. Maşina trebuia testată cât mai mult.

Ghinionul tinerilor a fost că, la un moment dat, i-a oprit o patrulă de poliţie. Când au fost întrebaţi de ce nu sunt perfectate toate actele maşinii, şoferul de 20 de ani a recunoscut că autoturismul a fost doar înscris pe numele său, dar aparţine unuia dintre minori. Poliţiştii i-au luat la secţie şi au demarat cercetările. Au fost chemaţi şi părinţii copilului de 14 ani, proprietarul vehiculului. Oamenii au rămas şocaţi când au auzit că nu mai au banii acasă, dar fiul lor le cumpărase o maşină.

"Un echipaj de la Poliţia municipiului Băileşti a oprit în trafic o maşină condusă de un şofer în vârstă de 20 de ani. În acelaşi autovehicul se mai aflau patru minori. În urma discuţiilor avute cu tinerii, poliţiştii au aflat că maşina în care se aflau fusese achiziţionată cu o sumă de bani sustrasă de acasă de un minor în vârstă de 14 ani. A fost întocmit un dosar penal pentru furt între rude apropiate”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite