Tort delicios cu fructe de pădure. Cum se asamblează minunăţia culinară care trebuie să stea la frigider minimum 4 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Istoria tortului

Vă prezentăm reţeta unui tort pe care-l puteţi face repede, are un aspect deosebit şi îl puteţi orna cu fructe, frişcă sau chiar ciocolată. Este indicat pentru zile onomastice, dar şi pentru petreceri în familie.

Tortul cu fructe de padure se face foarte simplu. Avem nevoie de  un blat tăiat în trei părţi egale, cremă de mascarpone şi o cremă obţinută din zmeure, mure şi căpşuni.

Blatul

6 ouă le amestecăm foarte bine cu 150 grame de zahăr. Adăugăm 3 linguri de ulei, un praf de sare, esenţă de vanilie şi, treptat, 200 de grame de făină. Compoziţia o răsturnăm într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt şi o introducem în cuptorul încins. Blatul se va lăsa obligatoriu să se răcească şi apoi se va tăia.

Crema de fructe de pădure

Cumpărăm o pungă de fructe de pădure congelate, o răsturnăm într-o cratiţă şi o punem pe foc. Adăugăm şi 2 linguri de zahăr. Când crema a început să fiarbă o pasăm cu ajutorul unui mixer şi continuăm să fierbem la foc mic până  când devine groasă. O strecurăm să scăpăm de seminţe şi lăsăm sosul fin astfel obţinut deoparte să se răcească.

Crema de mascarpone

Mascarpone se amestecă într-un mixer cu 150 g zahar, apoi se adaugă frişca făcută din smântână. Puţin câte puţin. Vom obţine o cremă fermă şi delicioasă.

Cum se asamblează

Tăiem blatul în trei părţi egale. Punem pe o farfurie prima parte şi o însiropăm cu zeama de la un compot. Primul strat va fi din crema de pădure, apoi întindem deasupra crema de mascarpone. Aşezăm deasupra a doua felie din blatul de tort, însiropăm şi procedăm la fel: mai întâi fructele de pădure şi apoi mascarpone. Capacul va fi şi el însiropat. Deasupra vom îmbrăca doar cu mascarpone, iar crema de fructe o putem folosi la ornat. 

Tortul se va da la frigider şi va putea fi consumat după minim 4 ore.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite