Situaţie disperată în comuna doljeană Apele Vii. Hoţii de lemne au „ras de pe faţa pământului“ aproximativ 2.000 de hectare FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În comuna doljeană Apele Vii, oamenii care au păduri au ajuns la capătul puterilor. Hoţii de lemne au tăiat ilegal aproximativ 2.000 de hectare.

Revoltător este faptul că hoţii de lemne nu păţesc nimic şi au ajuns să fure în plină zi. Au ras de pe faţa pământului aproximativ 2.000 de hectare. „Hoţii de lemne la noi în comună sunt la putere. Au reuşit să fure aproximativ 2.000 de hectare, iar nimeni nu le poate face faţă. Au devasat pădurea şi au ajuns chiar să ne râdă în faţă în momentul în care i-am prins pe proprietatea noastră“, a spus un localnic din comuna doljeană Apele Vii.

image

Autorităţile locale din comuna doljeană Apele Vii susţin că oamenii ar fi trebuit să încheie contracte de prestări servicii, iar astfel pădurea era păzită. „Pădurea a fost exploatată în proporţie de 90%, doar 10% a mai rămas arborele pe picior. Amenzile nu îi sperie pe hoţi, iar în general sancţiunile se transformă în muncă în folosul comunităţii“, a declarat Augustin Stanciu, primarul comunei Apele Vii.

image

Poliţiştii au întocmit anul trecut trei dosare penale pentru furt de lemne şi au aplicat 31 de amenzi. 

image

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Dolj au precizta că oamenii trebuie să îşi asigure serviciile silvice acolo unde îşi au fondul forestier şi să încheie contracte de pază.   

  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite