Secretele unghiilor sănătoase. Ce alimente trebuie consumate dacă le vrem rezistente
0Se spune că pentru orice femeie cartea de vizită sunt unghiile. Procesul de îngrijire corectă al acestora este adeseori neglijat, mai ales în cazul doamnelor care merg periodic la un salon de manichiură. Medicul dermatolog Lavinia Cosma explică ce paşi trebuie urmaţi pentru a avea unghii sănătoase.
În primul rând, este indicat să nu tăiem unghiile, ci să le pilim dacă dorim scurtarea lor. "Atunci când începem să ne facem manichiura, este indicat să ţinem unghiile într-un bol cu apă călduţă şi săpun lichid. Ele trebuie bine înmuiate pentru a evita orice fel de fisură sau exfoliere", spune dr. Lavinia Cosma.
După pilire, atenţia revine asupra pieliţelor. "Indicat este să nu le tăiem. Cuticulele tăiate frecvent cresc şi mai tare. Puteţi folosi o cremă special sau ulei de ricin, masaţi foarte bine zona, iar apoi cu un beţişor special pe care-l găsiţi în majoritatea truselor de manichiură, împingeţi cuticulele spre bază", explică medicul dermatolog.
Un alt sfat ar fi acela de a ne masa de două ori pe săptămână unghiile cu ulei de măsline. Obligatoriu, tratamentul trebuie aplicat seara, înainte de culcare pentru ca procesul de hidratare să acţioneze pe parcursul nopţii.
Nu trebuie neglijat lacul protector pentru unghii. Acesta are rolul de a le proteja de zgârieturi şi de a le creşte rezistenţa.
Unghiile au şi ele nevoie de consumul de apă zilnic, dar au nevoie şi de alimente care sunt bogate în biotină. Aceasta este, de fapt, vitamina B7 şi are rolul de a întări unghiile şi a le face cât mai rezistente. Alimentele bogate în biotină sunt: ouăle fierte, ficat, conopida, avocado, cerealele integrale, somon, ciuperci sau fructe de pădure.