Secretele florilor pe care le putem planta în luna mai. Unde şi cum trebuie presărate seminţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
crini

Dacă dorim să avem o grădină plină de culoare, luna mai este cea mai potrivită pentru sădirea multor plante. Trebuie să avem însă grijă unde poziţionăm bulbii sau unde presărăm seminţele.

În luna mai putem planta fără să avem vreo temere crinii imperiali. Sfatul este ca bulbii să fie grupaţi trei câte trei pentru a-i pune în valoare. Vor înflori în mijlocul primăverii şi vor umple de parfum toată grădina.

Daliile trebuie şi ele plantate tot în luna mai. În groapa pe care o faceţi pentru bulbi e bine să aruncaţi şi o mână de mraniţă. Vă puteţi bucura de frumuseţea daliilor până toamna târziu, dacă aveţi grijă să rupeţi de fiecare dată florile ofilite.

Gladiolele plantate în luna mai trebuie să se bucure de locuri însorite, dar pot fi poziţionate şi acolo unde aveţi semiumbră. Bulbii îi puteţi planta fie grupaţi, fie pe rând. Aspectul va fi spectaculos mai ales că aceste flori au o paletă atât de largă de culori.

Florile de piatră se plantează şi ele tot în luna mai. Presărăţi seminţele pe lângă borduri fără să le acoperiţi cu pământ. Nu e nevoie să le udaţi zilnic. Florile de piatră sunt rezistente şi extrem de frumoase.

Tot în luna mai puteţi planta cu succes cârciumărese, sporul casei, trandafiri, petunii sau panseluţe.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite