Scandal între braconieri şi paznici de vânătoare. „Bă, te împuşc! Bă, vă omor pe toţi!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul a avut loc în comuna doljeană Teasc. Doi oameni au ajuns la Spitalul de Urgenţă Craiova, unul cu diverse leziuni, altul împuşcat în abdomen. Totul a început după ce un braconier l-a lovit pe unul dintre paznici. "Nu ştii cine sunt eu?... Să nu sunaţi cumva la poliţie!".

Incidentul a avut loc în noaptea de 17/18 noiembrie, pe un fond de vânătoare situat în extravilanul localităţii Teasc. 

Şase paznici care efectuau în zonă serviciul de patrulare au depistat un grup de braconieri. Mai mulţi dintre ei erau înarmaţi cu lopeţi şi bâte. 

Din imaginile surprinse de paznici se poate înţelege, cât de cât, cum a început totul. 

Dacă iniţial între cele două părţi se purtau doar discuţii, totul a degenerat în momentul în care unul dintre braconieri l-a atacat pe paznicul care îi cerea explicaţii. "Nu ştii cine sunt eu?", a spus acesta în timp ce îl lovea pe paznic cu pumnii şi picioarele. 

Supărarea cea mare era că paznicii cereau braconierilor câinele de vânătoare cu care veniseră la faţa locului. Spiritele s-au încins, iar pe filmare se mai aud doar ţipete şi ameninţări. „Bă, te omor... Bă, vă omor pe toti... Înapoi...Dă câinele... Înapoi... ", apoi  urmează şi focul de armă.

Scena continuă avându-i în prim-plan pe braconieri. Unii dintre ei - înarmaţi cu lopeţi. La un moment dat, se aude cum unul dintre participanţii la braconaj le cere paznicilor să plece de la faţa locului şi să nu sune la poliţie.

Poliţiştii au fost, însă, sunaţi, iar cel care a sesizat ce se întâmplă a fost un tânăr de 23 de ani care, din primele informaţii, ar fi fost şi cel care a folosit arma pe care o avea în dotare.

   

"La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul secţiei, precum si poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Dolj, care au stabilit faptul că în extravilanul comunei Teasc ar fi izbucnit un conflict între paznicii de vânătoare şi persoanele depistate, în urma căruia un barbat de 45 de ani, paznic de vânătoare, a suferit leziuni pentru care a necesitat acordarea de îngrijiri medicale fiind  transportat la spital de catre un echipaj SMURD, conştient şi cooperant. 

De asemenea, în timpul conflictului au fost provocate distrugeri unui autoturism. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infraţiunilor de braconaj cinegetic şi ultraj, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt.

Politistii au fost sesizaţi şi despre faptul că la unitatea primiri urgenţe a unui spital din Craiova s-a prezentat un barbat de 35 de ani, în vederea acordării de îngrijiri medicale pentru o plagă împuşcată.

Din primele verificări efectate, politistii au stabilit ca în timpul conflictului, paznicul de vânătoare ar fi tras două focuri de avertisment în aer şi unul către barbatul de 35 de ani cu arma utilitară de pază deţinută ca armă de serviciu de către acesta. 

Arma în cauză a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, fiind informat totodată un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova care a dispus efectuarea unor activităţi de cercetare penală sub directa coordonare", au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Vă recomandăm să citiţi şi:

CTP, după conferinţa lui Iohannis: Tătaru poate fi clasificat între rumegătoare? E singurul accent negativ la adresa unui membru al guvernului PNL

 

Trei persoane au fost reţinute în legătură cu femeia ucisă şi incendiată în Giurgiu. Care a fost motivul crimei

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite