Şapte copii fotbalişti din Cluj au ajuns intoxicaţi la un spital din Craiova. Abia ieşiţi din perfuzii, au intrat pe teren şi au câştigat turneul la care participau

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii, în vârstă de 8 ani, au ieşit de pe perfuzii şi au câştigat turneul FOTO Academia U Cluj Luceafărul
Copiii, în vârstă de 8 ani, au ieşit de pe perfuzii şi au câştigat turneul FOTO Academia U Cluj Luceafărul

Juniorii erau la Craiova pentru a participa la finala unui turneu de fotbal, grupa 2010. După ce au servit cina la hotelul unde erau cazaţi, s-au simţit rău. Patru dintre ei au rămas internaţi, iar dimineaţa au ieşit din spital, au intrat pe teren şi au câştigat finala.

Totul s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute. Vineri seara,14 decembrie, copiii au servit cina la hotelul Sydney din Craiova. Nu numai micii fotbalişti de la U Cluj Luceafărul, ci şi rivalii de lor de la LPS Timişoara. În total, la masa de seară au fost 67 de persoane. După câteva ore, în jurul orei 23, şapte dintre copiii de la echipa de fotbal clujeană au început să acuze dureri abdominale şi să vomite. Micuţii au fost duşi cu ambulanţa la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. Diagnosticul a fost clar: toxiinfecţie alimentară. Patru dintre micii fotbalişti au rămas internaţi pe parcursul nopţii, iar dimineaţa, imediat după externare, au intrat în teren.

"Din pacate nu am gasit inţelegere la echipa adversă sa amânăm jocul de dimineaţa care era programat la ora 9.00. Copiii au ieşit din spital la ora 7.00-8.00, când abia le-au scos perfuziile din mână! Am jucat ...am câştigat!!!!!!!", au scris reprezentanţii Academiei de Fotbal U Cluj Luceafărul pe pagina lor de facebook.

"Nu-mi vine să cred că a fost ceva intenţionat"

Bănuiala părinţilor este una şocantă. Aceştia vorbesc despre o „otrăvire” intenţionată a micilor sportivi, pentru a nu da randament la meciuri, scrie actualdecluj.ro. Semnele de întrebare apar şi pe reţeaua de socializare. "Rămâne un semn de întrebare.....de ce din sute de persoane care au mâncat la acest hotel unde suntem cazaţi noi şi echipa Lps Timişoara, doar la copiii noştri a apărut această toxiinfecţie alimentară ??????", au scris antrenorii. "Nu-mi vine să cred că a fost ceva intenţionat. Chiar aşa de mult să conteze rezultatul la vîrsta asta?, Trebuie avut în vedere cele petrecute, pentru grupa 2010 a Academiei LUCEAFARUL U Cluj, care participă la turneul de la Constanţa. Să nu se repete lucrurile şi acolo. Deşi, refuz să cred asta...", au comentat suporterii micuţilor fotbalişti. 

Ce spun reprezentanţii hotelului unde au mâncat copiii

"Nu vreau să se spună că mă apăr. Ar însemna să fim vinovaţi de ceva şi nu suntem. E incalificabil să spui că ai fost otrăvit, că ne-am bătut joc de nişte copii de 8 ani. Toţi au servit la masa de seară acelaşi meniu. Noi nu ştim ce au făcut copiii când au mers în camere. Le-au dat batoane cu vitamine şi aruncă vina pe hotel. Aşa mi-a spus antrenorul de la Timişoara, că dânsul ar fi văzut. Dimineaţa, când am făcut curat în camere, am găsit tot felul de hârtii de la dulciuri, sandvişuri vechi. În plus, pentru mine este foarte ciudat. Să stai o noapte pe perfuzii în spital, dimineaţa să ieşi din spital, să intri pe teren şi să mai şi câştigi!. Sunt prea multe semne de întrebare, să nu ne acuze pe noi", a declarat Catrinel Miriţă, patroana hotelului Sydney din Craiova.

Ancheta începe după 3 zile

Imediat ce copiii au ajuns la spital, Direcţia de Sănătate Publică Dolj a fost sesizată de tot ceea ce s-a întâmplat însă investigaţiile au fost amânate pentru ziua de luni, 17 decembrie. "Ne-a anunţat Spitalul de Boli Infecţioase, dar nu au fost epidemiologi disponibili în weekend. Astăzi (luni, 17 decembrie, n.r.) va merge la hotel inspecţia sanitară şi va preleva probe. Ei sunt obligaţi să le ţină într-un frigider special, aşa că putem afla ce s-a întâmplat. Din câte ni s-a transmis, copiii au suferit o formă uşoară de toxiinfecţie alimentară", a declarat dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite