România lui Genică Boerică. Controversatul om de afaceri craiovean, căutat prin Interpol, condamnat la închisoare pentru înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Genică Boerică a fost dat în urmă cu doi ani în urmărire prin Interpol. Controersatul om de afaceri a fugit din ţară înainte să fie condamnat la 10 ani de închisoare într-un dosar privind returnări ilegale de TVA de peste 4,5 milioane de euro.

Genică Boerică a fost condamnat din nou într-un alt dosar de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave la 4 ani de închisoare cu executare. Sentinţa data de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti este defintivă.  

Omul de afaceri a fost trimis în judecată alături de alte 29 de persoane într-un dosar de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Anchetatorii au stabilit că inculpaţii Sorinel Brînză, Dora Oglindă, Gabriel Mohanu şi Cătălin Vasile Alaciu au preluat controlul asupra SC RAT COMPANY SRL Baia Mare, iar firmă avea obiect de activitate închirierea şi leasingul de maşini şi echipamente pentru construcţii. Cei patru bărbaţi au dus în eroare un număr de opt societăţi de leasing cu privire la existenţa bunurilor ce urmau a fi livrate, prin crearea aparenţei existenţei utilajelor.

Anchetatorii au mai stabilit în urma anchetei că omul de afaceri Genică Boerică s-a înţeles cu cei patru bărbaţi, iar împreună prezentau firmelor de leasing acelaşi utilaj de mai multe ori, de obicei într-un show-room, fiind înlocuite doar plăcuţele cu datele de identificare ale utilajelor. Au reuşit astfel să vândp fictiv 60 de utilaje, iar prejudiciul stabilit este de 9.830.065 de euro. 

Condamnat pentru returnări de TVA

Genică Boerică a fost trimis în judecată, alături de alte 11 persoane, se referă la obţinerea ilegală de restituire de TVA în valoare de 13,5 milioane de lei.  Potrivit rechizitoriului, în perioada iunie 2001 - iunie 2003, inculpaţii au obţinut în diverse forme de participare penală şi prin mijloace frauduloase, suma de 13,6 milioane de lei din partea Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj. 

Genică Boerică a fost condamnat în anul 2014 de Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie la 10 ani de închisoare cu executare pentru returnări ilegale de TVA. sentinţa în dosar.

Controversatul om de afaceri este căutat prin Interpol din anul 2014.  

  

  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite