Propunerea Ministerului Sănătăţii, de comasare a spitalelor, scandalizează medicii din Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de la Spitalul Nr 1 din Craiova nu susţin propunerea ministerului.
Medicii de la Spitalul Nr 1 din Craiova nu susţin propunerea ministerului.

Pe site-ul ministerului se află în dezbatere publică o hotârâre de guvern, de comasare a mai multor unităţilor medicale din România, printre care şi din Craiova. Doctorii din Bănie spun însă că intenţia ministerului este lipsită de temei.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii Publice (MSP) spun că o modificare în acest sens ar îmbunătăţi sistemul de sănătate. La Craiova se discută despre comasarea Centrului de Cardiologie, care este subordonat direct ministerului, cu Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), care ţine de Direcţia de Sănătate Publică. "Centrul funcţionează în spital astfel încât, din punct de vedere administrativ, situaţia rămâne neschimbată. În acest caz se utilizează deja o platformă comună unică de investigaţii,  în care se decontează servicii între unităţi. Pacienţii vor avea cel mai mare beneficiu deoarece Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova care nu deţine în prezent o clinică sau o secţie de cardiologie, nu va mai fi total dependent de respectivul Centru de Cardiologie, care deşi este situat în incinta clădirii spitalului, nu se subordonează conducerii spitalului, fapt care duce la numeroase disfuncţionalităţi.", se precizează în comunicatul de presă al ministerului.

Se opun propunerii ministerului

Angajaţii Centrului de Cardiologie din Craiova spun că nu sunt de acord cu această propunere, cu atât mai mult cu cât o parte din personalul tehnico-administrativ ar urma să fie disponibilizat. Doctorii precizează că nu le convine ca toate cadrele medicale de la SJU să folosească aparatura ultraperformantă pe care o deţine centrul.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla cum comentează conducerea Centrului de Cardiologie şi a Spitalului Nr 1 intenţiile ministerului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite