Pronunţarea în dosarul medicului care făcea avorturi „ascunse“, amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită
Medicul a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită

Ginecologul Barham Khalil de la Spitalul Segarcea este acuzat de comiterea infracţiunii de luare de mită. Medicul a fost condamnat anul trecut în luna mai la trei ani de închisoare cu executare.

Barham Khalil a făcut recurs împotriva sentinţei date de Tribunalul Dolj, iar magistraţii de la Curtea de Apel din Craiova au amânat pronunţarea pentru data de 30 ianuarie. Medicul a fost arestat anul trecut şi este acuzat de luare de mită.

Doctorul a fost prins în flagrant în timp ce primea 200 de euro pentru a nu înregistra în evidenţă un chiuretaj. Medicul trebuia să efectueze intervenţia fără ca cineva să ştie, iar pacienta nu trebuie să figureze absolut deloc în registrul spitalului. Khalil Barham a recunoscut  că un bărbat i-a oferit o sumă pentru a-i face avort unei femei, însă spune că nu a pus mâna pe bani „I-am spus să pună banii în dulap. Mi-am dat seama că este ceva în neregulă. Mi-a zis că amanta lui este însărcinată şi că nu vrea să se afle. A insistat să îmi dea un plic cu euro, dar l-am refuzat",a declarat Khalil.

Anchetatorii l-au acuzt pe medicul de orgine arabă de şase infracţiuni. Pe parcursul cercetărilor, s-au mai depus alte cinci plângeri. „A fost prins în flagrant după ce a pretins şi primit 200 de euro. Alte cinci femei au depus plângeri împotriva acestuia. S-a stabilit astfel că, în ianuarie şi februarie 2010, precum şi pe 1, 3 şi 6 ianuarie 2012, acesta le-a cerut părţilor vătămate pentru operaţii de cezariană sau întreruperi de sarcină sume cuprinse între 100 de euro şi 1000 de lei, dar şi cafea şi băuturi alcoolice“, a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite