Procesul judecătorilor condamnaţi la închisoare pentru fapte de corupţie, amânat până la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi judecători au fost condamnaţi la închisoare cu executare
Cei doi judecători au fost condamnaţi la închisoare cu executare

Bogdan Diaconescu şi laurenţiu Anghel au fost condamnaţi la închisoare după ce au fost găsiţi vinovaţi că au luat mită. Judecătorii din cadrul Tribunalului Dolj au primit suma de 45.000 de euro de la trei persoane arestate pentru a dispune eliberarea acestora şi pentru a da o sentinţă mai blândă.

Bogdan Diaconescu a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, iar Laurenţiu Anghel la 4 ani de închisoare. Sentinţa dată de Curtea de Apel Cluj pe data de 14 septembrie 2012 nu a fost definitivă şi a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şi doi avocaţi din Craiova. Ciucă şi Militaru au fost condamnaţi şi ei la un an de închisoare respectiv un an şi jumătate de închisoare cu executare.  

Magistraţii de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie au amânat procesul pentru data de 9 ianuarie 2014.

Anghel şi Diaconescu sunt cunoscuţi pentru sentinţele controversate pe care le-au  dat. Printre persoanele favorizate se numără Leo de la Strehaia, Ionuţ Cristian Dinu, fiul poliţistului Dinu, membrii clanului Pară.    Bogdan Diaconesu a fost acuzat că l-a ajutat pe ucigaşul cu Ferrari din Timişoara să scape de arest.  Laurenţiu Anghel a avut un singur lucru de făcut: să intervină pe lângă prietenul lui, magistratul  Bogdan Diaconescu, care se ocupa de cazul Stănăgoi, pentru a-i reduce din pedeapsa.

Inculpaţii au fost obligaţi la cheltuieli de judecată consistente, şi anume 113.200 de euro. Judecătorii şi avocaţii trebuie să achite costul filajelor efectuate de serviciile secrete şi costurile cu înregistrarea telefoanelor, contabilizate în costuri cu urmărirea penală.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite