Primarul comunei Daneţi la un pas să fie eliberat din spatele gratiilor. Edilul este acuzat că a făcut afaceri ilegale cu membrii clanului Bercea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul Constantin Spiridon, contabila primăriei Daneţi, Elena Biţu, şi Vasile Anghel, zis Amar, fratele lui Bercea Mondial, au fost arestaţi în luna iulie. Magistraţii Judecătoriei Craiova au admis cererea de înlocuire a arestării preventive cu măsura controlului judiciar în cazul primarului localităţii. Sentinţa dată pe 21 noiembrie nu este definitivă.


Primarul comunei Daneţi, Constantin Spiridon, este acuzat de săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, contabila Elena Biţu, 53 de ani, de fals intelectual şi abuz în serviciu, iar Vasile Anghel,de comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii au stabilit că, în perioada 2008- 2012, primarul Constantin Spiridon, în complicitate cu contabila Elena Biţu, au organizat o procedură de achiziţie directă în urma căreia au acceptat la plată facturi pentru achiziţia unor produse la preţuri supraevaluare care au fost plătite din bani publici - bănci stradale, staţii de autobuz, leagăne pentru copii, materiale vândute de Vasile Anghel prin firmele pe care acesta le deţine, creând un prejudiciu total la bugetul localităţii de peste 360.000 lei.

Eliberat de Judecătoria Craiova

Magistraţii Judecătoriei Craiova au admis pe data de 21 noiembrie cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar în cazul primarului din comuna doljeană Daneţi. Sentinţa nu este definitivă, iar Tribunaul Dolj va decide săptămâna aceasta ce hotărâre va lua în cazul edilului care a făcut afaceri ilegale cu membrii clanului Bercea.
 
Judecat în alt dosar

Primarul comunei Daneţi a mai fost trimis în judecată alături de fostul director al Şcolii Profesionale din localitate, Gheorghe Tănăsescu şi de contabilul unităţii  şcolară, dar şi de Marius Vasile Savu, administratorul firmei Sabalux Mob din Craiova.

Fostul director al Şcolii Profesionale din Daneţi şi contabilul Gheorghe Tănăsescu în perioada 2009-2011, prin intermediul primarului Constantin Spiridon au achiziţionat, pentru unitatea de învăţământ din localitate, de la firma Sabalux Mob din Craiova, bunuri la preţuri supraevaluate şi care nu au fost recepţionate în totalitate şi au acceptat la plată facturi emise fictiv pentru lucrări de reparaţii sau amenajări interioare care nu s-au făcut niciodată.
 

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite