Preotul din Dolj care s-a sinucis din cauza problemelor de familie, condus pe ultimul drum. În biletul de adio i-a cerut soţiei să nu participe la înmormântare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul din satul Grindeni, din comuna doljeană Ostroveni, în vârstă de 40 de ani, a fost găsit spânzurat sâmbătă dimineaţa în curtea locuinţei sale. Slujitorul Domnului a lăsat un bilet de adio în care şi-a cerut iertare de la părinţi, copii şi Dumnezeu pentru gestul făcut.

Rudele preotului au povestit cu lacrimi în ochi că se afla în pragul divorţului, iar gândul că poate să îşi piardă familia l-a împins dincolo de marginile disperării. În biletul de adio scris cu câteva ore înainte să îşi pună capăt zilelor i-a interzis soţiei să participe la înmormântare. 

„Şi-a hotărât singur soarta. Avea probleme cu soţia şi l-au afectat. Înainte să recurgă la acest gest necugetat a lăsat un bilet de adio de şaşe pagini, iar acolo a scris totul. Şi-a cerut iertare de la copii, părinţi, prieteni, dar mai ales de la Dumnezeu. Soţia l-a ameninţat cu divorţul, iar acest lucru l-a afectat foarte mult. Era preot, dar avea o fire sensibilă“, a declarat unchiul preotului Silviu Neagu.

Preotul Silviu Neagu va fi înmormântat astăzi, iar prietenii şi rudele i-au scris mesaje de adio pe pagina de Facebook. „Greu de acceptat o asemenea veste! A fost un om bun, suflet mare...răspândea veselie, blândeţe...nu aş fi crezut vreodată că ar putea să îşi ia viaţa indiferent de motive! Mereu spunea că în viaţă trebuie sa fii puternic şi că Dumnezeu are grijă de tot şi de toate. Sper ca, tot Dumnezeu, să îi ierte păcatul de a-şi lua viaţa şi să îl ţină aproape!Păcat! Drum lin şi odihnă veşnică!“.

Preotul a slujit biserica timp de 14 ani, iar comunitatea îl vedea ca pe un om respectabil. Silviu Neagu era căsătorit şi avea doi copii. 

Reprezentanţii Mitropoliei Oltenia au precizta că preotul Silviu Neagu nu a dat semne că are avea nevoie de sprijin. „Este o situaţie mai mult decât regretabilă şi ne rugăm pentru familia părintelui să îi ajute Dumnezeu să depăşească momentul acesta greu din viaţa lor. Părintele avea un comportament normal, era un părinte bun şi nu a dat semne că ar avea nevoie de sprijin, avea duhovnic, se spovedea“, a precizat  purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei, Ioniţă Apostolache. 

  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite