Premieră medicală la Spitalul Judeţean din Craiova. Transplant de os de la un donator în moarte cerebrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul transplant de os are loc în acest moment la Spitalul Judeţean din Craiova şi a fost o intervenţie unică. Pacinetul este un bărbat în vârstă de 70 de ani.

UPDATE/Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ trei ore, iar pacientul care a beneficiat de transplant are 70 de ani. „Pacientul în principiu de mâine poate să meargă. Trebuie să ţinem cont că are 70 de ani şi a pierdut aproape un litru jumate de sânge, iar acest os a fost pus într-un spaţiu foarte mare şi trebuie să se integreze. Până atunci nu trebuie să se sprijine total pe el“, a declarat Dan Grecu, şeful Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul  Spitalului Judeţean Craiova.

Pacinetul avea implantată o proteză de şold de 9 ani, care de-a lungul anilor s-a deteriorat. Grefa osoasă a fost prelevată de la un pacient aflat în moarte clinică.  

Clinica de Ortopedie şi Traumatologie din Craiova este singura clinică din sudul ţării care este acreditată pentru transplant de os.Astfel d eintervenţii se mai pot face în Bucureşti, Târgu Mureş, Iaşi şi Timişoara, iar operaţiile sunt gratuite.

Medicii utilizează grefă osoasă de la Banca de ţesuturi şi organe a Spitalului Clinic Colentina din Bucureşti. 

Transplantul de os este realizat în cadrul Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie de către medicul Dan Grecu şi echipa sa. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite