Povestea Iasminei, fetiţa de 11 ani ucisă de o şoferiţă începătoare, care a picat de şase ori examenul auto VIDEO

0
0
Iasmina visa să ajungă o mare cântăreaţă de muzică populară FOTO Facebook / Iasmina Dinu
Iasmina visa să ajungă o mare cântăreaţă de muzică populară FOTO Facebook / Iasmina Dinu

În accident a murit şi străbunica fetei, în vârstă de 77 de ani. Bunicii copilei au fost şi ei la un pas de a fi spulberaţi de maşină. Oamenii stăteau de vorbă chiar în faţa casei.

Cumplitul accident a avut loc marţi seara în localitatea doljeană Valea Stanciului. 

Iasmina Dinu venise în vizită la bunici. Peste 2 zile urma să plece în Anglia, unde o aşteptau părinţii şi surioara mai mică. Trebuia să înceapă şcoala. 

Din păcate, totul s-a întâmplat într-o fracţiune de secundă. Iasmina, bunicii şi străbunica au ieşit în faţa porţii. 

Stăteau chiar lângă gardul casei şi discutau cu un vecin. La un moment dat, o maşină a ieşit de pe carosabil,  a lovit capul de pod din faţa casei şi s-a oprit în gard.

„Pe Iasmina mea a spulberat-o. A aruncat-o în colţul casei. Acolo i-a ajuns trupuşorul. Soacra mea a fost strivită de maşină. Şi pe noi era să ne lovească. Şi vecinul a fost lovit", a povestit Aurelia Dănănae, bunica fetiţei.

Iasmina accident

 Femeia abia se mai putea ţine pe picioare. S-a aşezat distrusă exact în locul unde stătea când s-a întâmplat tragedia.

bunica Iasminei

Aurelia Dănănae, bunica Iasminei: "Am alergat la fata mea, dar nu mai mişca, nu mai mişca, am încercat... dar, nu mai mişca. Au murit pe loc amândouă".

„Acul era oprit la 100 km/h"

La volanul maşinii era o femeie de 30 de ani, din aceeaşi localitate. O şoferiţă începătoare. Luase permisul de conducere în urmă cu 3 săptămâni, pe data de 10 august. Localnicii spun, însă, că femeia picase de mai multe ori examenul auto. 

„Femeia asta a picat examenul auto de 6 ori! Înţelegeţi? De 6 ori. Nu se poate aşa ceva. L-a luat a 7-a oară. Era clar că nu era făcută pentru şofat. Dar şi-a dorit foarte mult să aibă carnet. Foarte mult. Şi avea nebunia asta, să meargă pe uliţele astea cu viteză. Când a venit poliţia, acul era oprit la 100k/h. Vă daţi seama?", a povestit revoltat unul dintre martori.

accident

Vecinul care stătea de vorbă cu bunicii Iasminei spune că a observat maşina că mergea haotic pe stradă. 

„Eu am văzut o maşină roşie că mergea în zig-zag. Am şi zis cine o fi nebunul ăla care merge aşa. La un moment dat, din faţa magazinului de peste drum, a venit direct spre noi. A intrat în capul de pod, apoi în gardul casei. Nu am mai avut timp să ne ferim", povesteşte bărbatul.

Oamenii mai spun că şoferiţa a coborât din maşină şi ar fi spus că a avut o pană şi nu a mai putut controla maşina. „Nu a avut nicio pană. Mergea cu viteză. Toţi am văzut. Toţi. Cu siguranţă a încurcat pedalele. În loc să apese pe frână, a apăsat pe acceleraţie şi a venit direct spre noi", explică bunicul fetiţei.

Iasmina iubea portul popular românesc

Fetiţa de 11 ani visa să ajungă o mare cântăreaţă de muzică populară. „Iubea portul popular românesc. Iubea scena. Era atât de fericită atunci când cânta. Şi cânta frumos, era un copil minunat. S-a stins lângă străbunica ei pe care o iubea atât de mult. Cu ea dormea, cu ea stătea cel mai mult când venea în vizită la noi. Erau nedespărţite", a mai povestit bunica Iasminei. 

Distruşi, părinţii fetiţei s-au întors miercuri din Anglia să-şi conducă pe ultimul drum copilul.

Pe numele şoferiţei s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Femeia va fi cercetată în stare de libertate. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Sute de hectare de vegetaţie uscată au ars în câteva ore, în apropiere de Craiova

Unde vor ajunge armele abandonate de americani în Afganistan? VIDEO

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri