Sute de hectare de vegetaţie uscată au ars în câteva ore, în apropiere de Craiova

0
0
Captură VIDEO / ISU Dolj
Captură VIDEO / ISU Dolj

Pompierii doljeni au cerut ajutor companiilor care au în dotare cisterne cu apă. Vântul bătea cu putere şi exista riscul ca focul să se extindă la case sau culturile din imediata apropiere.

Peste 300 de hectare de vegetaţie uscată, mărăciniş şi lăstăriş au ars în ultimele ore în apropiere de Craiova. Prima intervenţie care le-a dat bătăi de cap pompierilor a fost în localitatea Mofleni unde a existat riscul ca focul să se propage la casele oamenilor. Acolo pompierii au intervenit cu 4 autospeciale şi au cerut ajutor companiilor care deţin cisterne cu apă. "La Mofleni am intervenit cu  cu 18 pompieri militari, 4 autospeciale de lucru cu apă si spumă. La soairea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta cu violenta, existând posibilitatea de propagare la casele de locuit, in sprijin au fost dislocate doua cistinere cu apa de la RADPFL i Compania de Apă. Au ars 6 hectare de vegetaţie uscată”, au declarat reprezentanii ISU Dolj..

Câteva ore mai târziu, pompierii doljeni au fost solicitaţi miercuri, în juul orelor 15,00, să intervină în zona Brădeşti, la circa 25 de kilometri de Craiova. Aici, forţele de intervenţie au luptat cu flăcările până aproape de miezul nopţii. "La Brădeşti au ars peste 300 de hectare de vegetaţie uscată, dar am reuşit să salvăm culturile de porumb care erau în zonă. A fost o intervenţie extrem de grea pentru că vântul era puternic. S-a intervenit cu 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă încadrate cu 15 pompieri", au precizat reprezentanţii ISU Dolj.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Expert afgan, despre eşecul SUA în Afganistan: „Au negociat direct cu talibanii, subminând autoritatea guvernului” EXCLUSIV

USR PLUS anunţă că va susţine o moţiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite