Poliţistul de frontieră arestat pentru că a coordonat o reţea de braconieri rămâne în spatele gratiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurel Iovan, poliţist de frontieră din cadrul SPF Calafat – Sector Poliţie Bistreţ, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, braconaj, folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi complicitate la aceste infracţiuni.

Anchetatorii au stabilit că agentul de poliţie Aurel Iovan le-a facilita braconierilor accesul în perimetrul fondului cinegetic. Iovan a primit pentru acest favor vânat în valoare de 2500 de euro.

Anchetatorii au pus sub acuzare în urma anchetei doi poliţişti de frontieră de la Bistreţ, dar şi alţi doi agenţi de poliţie care au fost complici. „Iovan Aurel, folosindu-se tocmai de prerogativele funcţiei de agent de poliţie, le-a permis celorlalţi inculpaţi sau suspecţi din cauză să comită în mod repetat infracţiuni de braconaj cinegetic sau piscicol, cu complicitatea sa activă şi cu sprijinul agenţilor de poliţie Grecu Cătălin şi Andrei Sorin, prin oferirea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice, pentru a nu fi depistaţi de alte organe abilitate ale statului cu atribuţii de constatare a infracţiunilor sau contravenţiilor“, au declarat  anchetatorii doljeni.

Rămâne în arest 

Magistraţii Tribunalului Dolj i-au menţinut arestarea preventivă la sfârşitul săptămânii trecute poliţistului de frontieră din cadrul SPF Calafat – Sector Poliţie Bistreţ.

„Respinge ca nefondată contestaţia inculpatului. Obligă contestatorul la plata sumei de 70 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. 

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite