Polițiști, martori la bătaia cruntă din clubul Buddha. IPJ Dolj a încercat să ascundă informația, dar imaginile au spus adevărul VIDEO

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi polițiști au calitatea de martori și ar fi ajutat la identificarea agresorilor. Culmea este, însă, că niciunul dintre aceștia nu a sunat la 112 să anunțe că doi oameni sunt aproape omorâți în bătaie într-un club din Craiova. Polițiștii ar fi fost văzuți, de fapt, în tabăra agresorilor.

Captură video
Captură video

Scandalul din clubul Buddha din Craiova care a avut loc în dimineața zilei de 16 septembrie 2023 a fost prezentat de conducerea IPJ Dolj după circa 30 de ore, ca o simplă altercație între un bărbat de 37 de ani „și un necunoscut“.

Ulterior, însă, au apărut imagini de pe camerele de supraveghere și astfel s-a aflat că în acea dimineață în local a fost, de fapt, un veritabil măcel.

Doi oameni - un agent de penitenciar și prietenul său - au fost bătuți cu bestialitate de mai mulți indivizi. Printre agresori a fost și Laith Bakri, fiul unui cunoscut om de afaceri din Craiova, poreclit Bacriz, apropiat al mai multor oameni influenți din oraș. 

După apariția imaginilor, pe data de 18 septembrie 2023, reprezentanții IPJ Dolj au comunicat că au fost identificați 5 dintre agresori, toți fiind dați în consemn la frontieră. Apoi în spațiul public a apărut informația că în club ar fi fost prezenți și doi polițiști. 

Infirmăm speculațiile apărute în spațiul public. În cauză, polițiștii au efectuat verificări, până în prezent fiind identificate cinci persoane care au fost implicate în eveniment. Din informațiile obținute în cadrul anchetei până în prezent, a rezultat faptul că, în altercația respectivă, nu a fost implicat niciun polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj", s-a transmis printr-un comunicat de presă.

În ziua de 19 septembrie 2023, jurnaliștii au primit un nou comunicat de presă. „În acest eveniment nu au fost implicați angajați ai IPJ Dolj, însă în local se aflau doi polițiști, care au fost audiați în calitate de martori și care au furnizat informații cu valoare operativă ce au dus la identificarea autorilor", au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Surse Adevărul au confirmat că este vorba despre doi polițiști de la Secția 3 de Poliție din Craiova și, în plus, ambii ar fi fost văzuți în noaptea respectivă în compania Lui Laith Bakri, fiul unui om de afaceri de naționalitate iordaniană. Nu este exclus ca acesta să fie motivul pentru care niciunul dintre polițiștii prezenți la fața locului în momentul bătăii nu a sunat la 112 să ceară intervenția colegilor. 

Opt agresori au primit mandate de reținere pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de de lovirea sau alte violente, tulburarea ordinii și liniștii publice, dar și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Cei 8 agresori urmează să fie prezentați în fața magistraților de la Judecătoria Craiova. Procurorii care instrumentează acest caz cer pentru toți arestarea preventivă. 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite