Petrecere ilegală tolerată de poliţiştii care patrulau în zonă. „S-au prefăcut că nu văd, nu aud...” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre echipajele de poliţie care a trecut prin faţa localului Captură video
Unul dintre echipajele de poliţie care a trecut prin faţa localului Captură video

Mai multe echipaje de poliţie au fost filmate în timp ce treceau pur şi simplu pe lângă un local din centrul Craiovei unde petreceau zeci de tineri. Conducerea IPJ a declanşat o anchetă în acest sens.

Petrecerea ilegală a avut loc sâmbătă seara într-un bar din Centrul Vechi al Craiovei. Zeci de tineri petreceau în interiorul localului, cu muzica dată la maxim. Prin zonă  patrulau mai multe echipaje de poliţie, dar nimeni nu a intervenit. 

„I-am văzut pe poliţişti cum treceau, auzeau muzica şi nici măcar nu întorceau capul. Aşa ceva n-am mai văzut”, a declarat unul dintre martori.

După ce în interior atmosfera s-a încins prea mult, mulţi tinerii au ieşit afară să se răcorească sau să fumeze. Nici atunci poliţiştii nu i-au deranjat. 

„Toţi erau preocupaţi de telefoane. S-au prefăcut că nu văd, nu aud... chipurile... Au trecut prin zonă şi poliţişti de la locală şi de la municipiu cred, însoţiţi de jandarmi. Nimeni, nimeni nu i-a deranjat pe petrecăreţi”, a declarat un alt martor.

   

Imaginile au ajuns şi pe masa conducerii IPJ Dolj care a dispus imediat verificări. Proprietarii barului au fost amendaţi, iar poliţiştii care ar fi trebuit să intervină sunt cercetaţi disciplinar.

„Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în incinta unui local din centrul Craiovei nu au fost respectate normele legale dispuse în contextul stării de alertă, fiind depăşită capacitatea maximă a spaţiului respectiv. Având în vedere cele constatate, poliţiştii au aplicat societăţii comerciale o sancţiune contravenţională în cuantum de 2.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, reprezentanţii persoanei juridice au fost sancţionaţi de poliţişti şi pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, valoarea amenzii în acest caz fiind în cuantum de 1.000 de lei.  Verificările sunt continuate de poliţişti în vederea identificării tuturor participanţilor şi a dispunerii măsurilor legale”, se arată într-un comunicat remis presei.

Totodată, s-a transmis că la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au fost dispuse verificări şi cu privire la modul de acţiune al efectivelor angrenate în misiunile organizate pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Explozie de entuziasm, unitate şi mesaje de forţă la Conferinţa de la Munchen. Avertisment explicit pentru China, Rusia, Iran

 

România nu mai are contract cu ruşii de la Gazprom. Acordul istoric pentru transportul gazelor ruseşti a încetat

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite