Pensionar condamnat pentru rănirea unui vecin nemulţumit de focul de artificii din noaptea de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un pensionar a fost condamnat la un an şi patru luni cu suspendare pentru un conflict dintr-o noapte de Revelion FOTO Pixabay
Un pensionar a fost condamnat la un an şi patru luni cu suspendare pentru un conflict dintr-o noapte de Revelion FOTO Pixabay

Un bărbat de 74 de ani din Craiova a fost condamnat recent la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru că l-a rănit grav pe un vecin nemulţumit de artificiile folosite de bătrân în noaptea de Revelion din 2017/2018.

Judecătoria Craiova a pronunţat recent o primă sentinţă într-un dosar de vătămare corporală în care a fost trimis în judecată un bătrân de 71 de ani (la data comiterii faptei) care şi-a accidentat grav un vecin în noaptea de Revelion 2017/2018.

Incidentul a avut loc în apropiere de miezul nopţii, când bătrânul cu membrii familiei sale şi invitaţii acestuia au ieşit în curtea locuinţei sale şi au folosit diverse obiecte pirotehnice. În apropiere se afla şi un alt grup de petrecătreţi.

Nemulţumit de spectacolul pirotehnic, un membru al grupului vecin a mers la bătrân pentru a purta o discuţie. Martorului i s-a alăturat şi victima, iar pe fondul unor discuţii contradictorii, bătrânul l-a împins pe unul dintre bărbaţi, care s-a lovit de o maşină, suferind o fractură a piciorului drept pentru care a fost nevoie de 120 de zile de îngrijiri medicale.

Trimis în judecată, pensionarul craiovean a recunoscut acuzaţiile, primind o pedeapsă de un an şi patru luni cu suspendare pentru vătămare corporală. „Conflictul a fost spontan, în noaptea de Revelion, persoanele implicate se cunoşteau dinainte, erau vecini, conflictul nu a avut o durată mare de timp, inculpatul s-a îmbrâncit cu persoana vătămată, persoana vătămată a căzut peste un autoturism staţionat, pentru violenţele exercitate au fost necesare 120 zile de îngrijiri medicale, între părţi a fost singurul incident violent”, a stabilit judecătorul.

„Cu privire la persoana inculpatului se reţine că inculpatul este cetăţean român, studii medii, în vârstă de 71 ani la momentul săvârşirii faptei, nu este cunoscut cu antecedente penale. Pe parcursul cercetărilor, inculpatul a manifestat o atitudine sinceră. Se mai are în vedere că de la data faptei a trecut o perioadă de aproximativ 3 ani, perioadă în care inculpatul nu a mai fost cercetat pentru fapte de natură penală, fără a exista menţiuni în cazierul judiciar”, a mai arătat instanţa în sentinţa de condamnare a bătrânului.

În proces, victima a cerut şi daune morale de 100.000 de lei, dar instanţa i-a acordat doar 2.000 de lei considerând că „suma este proporţională cu împrejurările concrete ale faptei”. Sentinţa Judecătoriei Craiova nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Vă mai recomandăm:

Frauda „Astoria” rămâne nepedepsită în justiţie. Niciun vinovat pentru paguba de peste 2,5 milioane de euro

 

Cui aparţine vina majoră în cazul morţii unei fetiţe lovite cu maşina. Şoferul, responsabil doar un sfert

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite