Patru aparate de anestezie vor fi cumpărate pentru Spitalul Judeţean din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aparatele vor fi cumpărate cu ajutorul Consiliului Judeţean Dolj Foto: Arhiva
Aparatele vor fi cumpărate cu ajutorul Consiliului Judeţean Dolj Foto: Arhiva

Patru noi aparate de anestezie vor fi achiziţionate de Consiliul Judeţean Dolj pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Noile aparate sunt necesare medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.„ Am decis să demarăm în regim de urgenţă procedurile de achiziţie a patru aparate de anestezie, dintre care două vor deservi sălile de chirurgie ortopedică, unul va ajunge la clinica de pediatrie, iar ultimul va funcţiona la chirurgie plastică, inclusiv compartimentul de arşi. În Oltenia nicio altă unitate spitalicească nu are secţie sau compartiment pentru persoanele care au suferit arsuri. ”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. 

Medicii de la Spitalul Judeţean din Craiova vor beneficia de alte şapte echipamente medicale, după ce magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins contestaţia formulată de o firmă participantă la licitaţie. “Într-o primă etapă, am alocat peste un milion de lei pentru 13 aparate medicale, achiziţia acestora fiind scoasă la licitaţie, pe care am împărţit-o în tot atâtea loturi. Ne-am fi dorit ca procedura de licitaţie, achiziţia propriu-zisă şi livrarea echipamentelor să se facă în termene rezonabile, pentru că, în definitiv, cei care câştigă de pe urma acestor dotări sunt pacienţii, care pot să se bucure de servicii medicale mult îmbunătăţite. Trei dintre licitaţiile pe care le-am iniţiat au fost duse la bun sfârşit, iar aparatele medicale au fost deja livrate şi se poate lucra cu ele. Este vorba de un sistem laparoscopic la Clinica de Urologie, pe care deja l-am prezentat public, despre un aparat dentar şi de o maşină de developat. În cazul a şapte echipamente medicale, ne-am lovit de o contestaţie în faza de atribuire a contractelor de furnizare a aparatelor medicale, contestaţie pe care am câştigat-o la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Ulterior, am ajuns şi în instanţă, pentru că firma contestatară a înţeles să meargă mai departe în demersul său. Finalmente, Curtea de Apel Craiova a respins irevocabil plângerea formulată de firma care contestase respingerea ofertei cu care se prezentase la licitaţie ”, a mai afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite