Pasagerii care au ajuns cu zborul de Bergamo la Craiova au fost lăsaţi să plece acasă. „Îi credem pe cuvânt, ce să facem“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursa sosită din Italia trebuia să transporte 179 de români din nordul Italiei, suspecţi că ar putea fi infestaţi cu coronavirus, dar 40 dintre aceştia au renunţat să mai urce în aeronavă. Pe Aeroportul din Craiova toţi pasagerii au fost verificaţi de medici.

Cursa de la Bergamo a aterizat la 0:25. Trebuia sa  transporte 179 de români din nordul Italiei, suspecţi că ar putea fi infestaţi cu coronavirus, dar pe Aeroportul din Craiova au ajuns doar 139.

"Nu ştim de ce 40 dintre ei nu au mai venit, nu am mai fost anunţaţi. Din fericire, toţi cei care au venit România sunt bine, sănătoşi", a declarat Narcis Purcărescu, prefectul judeţului Dolj.

Toţi pasagerii au fost verificaţi, chestionaţi şi lăsaţi apoi sa plece acasă. Medicii au spus ca speră ca oamenii să spună adevarul şi să nu vină din zonele contaminate ale Italiei. 

"Pot să fie infectaţi, există şi această variantă, dar e destul de mică probabilitatea. De asemenea, nu poate să ştie nimeni dacă în ultimele 14 zile au venit sau nu în contact cu un caz de infecţie cu coronavirus. Rămâne să-i supraveghm, să se autodeclare la apariţia imptomatologiei. Contactul, pentru cei care sunt în jurul lor, este periculos dacă persoana în cauză are simptomatologie sau dacă este în ultimele zile ale perioadei de incubaţie. Lucru care iarăşi nu se ştie cu certitudine, ştim cu toţii că este un virus nou despre care nu ştim chiar foarte multe lucruri.(...)Toţi au declarat că nu vin din zone aflate în carantină. Îi credem pe cuvânt, ce să facem, nu avem altă variantă, păreau oameni serioşi, care se tem oarecum şi care conştientizează că este un pericol.”, a declarat Liliana Nica, medic epidemiolog DSP

Autorităţile din judeţul Dolj au decis iniţial să transporte toţi pasagerii unui avion plecat din Bergamo, Italia, şi programat să aterizeze pe aeroportul din Craiova luni, 24 februarie, în jurul orei 0.25, la un cămin din oraşul Bechet, pentru a intra în carantină. Localnicii au ieşit pe străzi în miez de noapte şi au ameninţat că blochează oraşul.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite