Pacienta operată la Craiova de Alin Demetrian a murit. Cunoscutul chirurg e acuzat acum că a omorât în total cinci oameni

0
0
Publicat:

Fostul manager al Spitalului de Urgență din Craiova era acuzat de moartea a patru bolnavi și se afla sub control judiciar când a operat-o pe ultima pacientă. Polițiștii au cerut schimbarea controlului judiciar într-o măsură mai dură, dar judecătorii craioveni au respins cererea.

FOTO / arhivă Adevărul
FOTO / arhivă Adevărul

Alin Demetrian a fost acuzat în anul 2023 de moartea a patru pacienți. Cunoscutul chirurg craiovean  a fost reținut atunci pentru 24 de ore, iar ulterior a fost plasat sub control judiciar. În ianuarie anul acesta, Demetrian a fost trimis în judecată.

În luna martie,  chirurgul Alin Demetrian a încercat în instanță să obțină revocarea controlului judiciar, dar magistrații de la Tribunalul Dolj i-au respins contestația și au menținut hotărârea ca acesta să nu-și mai poată desfășura activitatea de medic chirurg nici în unități sanitare publice, și nici private.

În aceeași hotărâre se arată că Alin Demetrian nu are voie să intervină chirurgical, și nici să interpreteze rezultatele unor examene radiologice sau imagistice în cazul tumorilor mediastinale. 

Judecătoria Craiova a respins cererea polițiștilor

La nici două săptămâni după decizia definitivă dată de Tribunalul Dolj, la începutul lunii aprilie, polițiștii doljeni s-au autosesizat după ce o pacientă din Caracal a ajuns la urgența Spitalului Județean din Craiova, în stare gravă.

Femeii i s-ar fi efectuat o bronhoscopie într-o clinică privată, iar medicul care ar fi făcut intervenția a fost chiar Alin Demetrian, chirurgul din Craiova judecat pentru ucidere din culpă pentru cazuri similare.

Cazul a ajuns în fața magistraților de la Judecătoria Craiova, aceștia fiind cei care au analizat solicitarea polițiștilor de la Centrul de supraveghere din cadrul IPJ Dolj de înlocuire a controlului judiciar cu o altă măsură preventivă, mai drastică.

Judecătoria Craiova a respins cererea polițiștilor considerând că medicul Alin Demetrian nu ar fi încălcat dispozițiile controlului judiciar care-i interziceau să opereze doar în cazurile care aveau directă legătură cu cei patru pacienți care au decedat.

Ce se întâmplă după al 5-lea caz de malpraxis

Femeia din Caracal operată în urmă cu o lună a decedat în ziua de 7 mai 2024 la Spitalul de Urgență din Craiova. 

Având în vedere probatoriul administrat până în prezent, coroborat cu concluziile medico-legale preliminare, precum și suspiciunea unui caz de malpraxis medical, cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție temeinică și legală, prin unitatea de parchet competentă", au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite