Medicii chirurgi acuzați de moartea a cinci pacienți sunt apărați de sindicatul Promedica. Ce spun reprezentanții sindicatului

0
Publicat:

Medicii chirurgi Alin Demetrian, de la Spitalul Județean Craiova, Gheorghe Neață, de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, acuzați de moartea a cinci pacienți ca urmare a manevrele greșite efectuate în timpul unor intervenții, sunt apărați de sindicatul Promedica.

Medicii Neață (dreapta) și Demetrian sunt apărați de sindicatul Promedica
Medicii Neață (dreapta) și Demetrian sunt apărați de sindicatul Promedica

Organizația sindicală consideră că România va rămâne fără chirurgi din cauza mediatizării cazurilor cu medicii încătușați. Sindicatul condamnă mediatizarea cazurilor medicilor Gheorghe Neață și Alin Demetriade:

„Condamnarea publică a medicilor a dus la medicina defensivă. România va rămâne fără chirurgi. Medicii sunt din nou subiect de breaking-news, în România. Buletinele de știri se deschid cu imagini ale medicilor încătușați. Oare care este pericolul social major, pentru care sunt încătușați și aruncați în fața presei. Mai mult decât atât, prezentarea în media a acestor cazuri crește pe de o parte neîncrederea pacienților în medici, iar tinerii care aleg să facă medicină ocolesc specializările mai predispuse la malpraxis. O imagine cu un medic arestat și scos în cătușe în fața presei face ca reacția pacienților să fie una exagerată, ajungând să ocolească astfel de proceduri medicale, să meargă cu teamă la medic, să nu mai aibă încredere. Condamnarea publică, în masă, nu slujește la absolut nimic. Ea nu face decât să aducă, pe moment, „răcorirea“. Asupra corpului medical planează în permanență suspiciune și neîncredere alimentate generos de media. Astăzi, mulți medici au ajuns să aibă un comportament de evitare. România va rămâne fără chirurgi”.

Neață este acuzat că a cusut intestinul unei paciente

Medicul Neață este acuzat că a efectuat o operație de unul singur și că a greșit flagrant, astfel încât pacienta de 40 de ani a decedat. Aceasta a fost operată de ocluzie intestinală, dar medicul i-ar fi cusut intestinul, după cum susține soțul femeii.

Pacienta a fost transportată la spitalul din Cluj Napoca, însă nu a mai putut fi salvată. Medicii de aici au constatat eroarea medicală produsă. Medicul din Gorj judecată, de asemenea, pentru o serie de fapte de luare de mită.

Neață a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost plasat sub control judiciar.

Medicul Alin Demetrian a fost și el reținut de polițiști, fiind bănuit de patru infracțiuni de ucidere din culpă. Patru pacienți au decedat după ce au suferit intervenții de prelevare de probe biopsice.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, procurorul Mihai Trică, a transmis, prin intermediul unui comunicat, că medicul este bănuit că nu ar fi respectat măsurile specifice profesiei și activității sale, efectuând în mod defectuos mai multe proceduri medicale.

Conducerea spitalului din Craiova l-a înlocuit din funcția de șef de secție.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite