Operaţii în premieră la Craiova. Studenţii nu s-au înghesuit să vadă cele trei intervenţii chirurgicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţiile chirugicale au fost făcute în premieră în România de medicul din Spania
Intervenţiile chirugicale au fost făcute în premieră în România de medicul din Spania

Trei intervenţii chirurgicale în premieră în România au avut loc ieri la Spitalul Judeţean din Craiova. Operaţiile au fost realizate cu laparoscopul de medicul spaniol Diego Gonzalez Rivas.

Studenţii au avut ocazia să urmărească operaţia pe un videoproiector, în Aula Universităţii de Medicină, însă puţine persoane au fost prezente. Medicul din Spania cu ajutorul unui aparat perormant a înlăturat lobii plămânilor afectaţi. Doi pacienţi suferau de cancer, iar unul de abces pulmonar.

Medicul Diego Gonzales Rivas din La Coruna, Spania, este cel care a descoperit această metodă modernă de chirurgie pulmonară. Implică o incizie redusă, de doar 5-6 centimetri, o intervenţie chirugicală comparabilă cu cea parascopică, iar avantajele sunt multiple atât pentru medici, cât mai ales pentu pacienţi. 

Medicii din Craiova au declarat că vor ca de acuma înainte să realizeze şi la Craiova astfel de operaţii. ''Este un sistem pe care vrem să-l introducem şi în România. Din acest motiv l-am invitat pe dr. Diego Gonzalez Rivas la Craiova. Sperăm să facem şi la noi astfel de  intervenţii. Această operaţie a fost inventată de doctorul Diego Gonzalez Rivas în urmă cu doi ani. Este o operaţie care se face toracoscopic şi în România, dar prin mult mai multe porturi, cel puţin două trei, în timp ce chirurgul spaniol realizează o singură incizie pentru întreaga operaţie”, a declarat doctorul Alin Demetrian.

Studenţii nu s-au înghesuit să vadă cele trei intervenţii chirurgicale în România. În Aula Universităţii de Medicină au venit doar câteva persoane.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite