Onicaş, asistentul care a anulat golul Craiovei, ar putea sta între patru şi şase etape!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistentul din Zalău, care a anulat eronat un gol Universităţii Craiova în meciul cu Steaua, va fi sancţionat de Comisia Centrală a Arbitrilor. Istvan Kovacs şi Cristi Balaj au comis şi ei greşeli în această etapă.

Greşeala impardonabilă a asistentului Ioan Onicaş (41 de ani), care a anulat în mod eronat Universităţii Craiova în meciul cu Steaua un gol valabil marcat de Mihai Costea (min. 57), nu va rămâne fără consecinţe. Surse apropiate Comisiei Centrale a Arbitrilor susţin că asistentul a primit calificativul „slab" din partea observatorului Constantin Ştefan.

Astfel, Onicaş va fi reţinut de la delegări între patru şi şase etape, deoarece a anulat un gol valabil cu consecinţe asupra stabilirii rezultatului final. Pe lângă această perioadă în care va sta „pe bară", arbitrul va mai avea de suferit şi pecuniar. El va pierde o sumă cuprinsă între 14.400 de lei şi 21.600 de lei, adică exact cât sunt baremurile dacă ar fi fost delegat în continuare.

Fostul asistent FIFA Dan Lăzărescu a comentat faza litigioasă din Ghencea. „Greşeala asistentului Ioan Onicaş este impardonabilă, mai ales că el este unul dintre cei mai experimentaţi arbitri-asistenţi din lotul A", ne-a spus Lăzărescu.

„Gargorov l-a influenţat pe Tătăruşanu"

La finalul partidei din Ghencea, Onicaş şi-a motivat semnalizarea, atât în faţa jucătorilor olteni, cât şi în faţa observatorului prin faptul că Gargorov l-a influenţat pe portarul Tătăruşanu. Motivaţia nu stă în picioare din două motive.

1. Fotbalistul Craiovei nu era în ofsaid în momentul şutului lui Mihai Costea.

2. Gargorov nu obtura vizibilitatea portarului, era la aproximativ şase metri de Tătăruşanu şi nici nu a atins mingea.

Deşi este cunoscut drept unul dintre cei mai experimentaţi arbitri-asistenţi din lotul A, Onicaş nu se află acum la prima abatere. În sezonul trecut, la partida FC Timişoara - CFR Cluj, scor 1-1, l-a indus în eroare pe centralul Augustus Constantin, spunându‑i acestuia în cască faptul că nu a fost penalty la faultul în careu comis asupra timişoreanului Mansour, în minutul 2.

Oltenii: „Facem memorii la lună şi la stele!"

Patronul Adrian Mititelu (foto jos) a atacat în termeni duri arbitrajul brigăzii conduse de Marius Avram şi a anunţat că intenţionează să retragă echipa din campionat. „Nu mă interesează dacă a fost sau nu o greşeală intentionată. Dacă era Ilie Ceauşescu la meci, era tacâmul complet. Să rămână echipele din Bucureşti să joace fotbal, noi ne retragem", a tunat boss-ul din Bănie, la puţine minute după ce s-a terminat partida.

image

Oltenii s-au mai liniştit de ieri. Oficialii clubului din Bănie nu erau nici măcar convinşi că mai are vreun rost să depună memorii împotriva arbitrilor. „Unde să facem memorii, la lună şi la stele?! În sezonul trecut am pierdut în jur de 24 de puncte din cauza arbitrilor, iar în sezonul ăsta am pierdut deja cinci puncte. Cu CFR, în prima etapă, nu ne-a fost acordat un penalty clar, iar cu Steaua ne-a fost anulat un gol", a spus Vlad Roşca, directorul sportiv al Craiovei.

În schimb, antrenorul Aurel Ţicleanu se gândeşte la demisie. „Aş putea fi primul antrenor care părăseşte corabia din moment ce i-am promis patronului că nu va trece prin ce a trecut anul trecut, iar noi suntem în coada clasamentului", a spus, dezamăgit, tehnicianul.

Dragomir: „Marius Avram a vrut să valideze golul"

Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a povestit că centralul Marius Avram a vrut să valideze golul Universităţii, simţind că a fost ceva în neregulă la acea fază. „Eram cu Vasile Avram (n.r. - şeful CCA) la nunta fiului lui Dan Petrescu „Fibră". Cu martori, mi-a spus că Marius l-a întrebat în cască pe Onicaş dacă e sigur că a fost ofsaid, pentru că el intenţiona să valideze golul. Asistentul i-a răspuns: „Sigur, sunt pe linie!". Dar nu era pe linie cu penultimul apărător", a spus Dumitru Dragomir la GSP TV.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite