O profesoară şi-a pus elevii să semneze pentru orele de religie, în locul părinţilor. Dascălul e anchetat de conducerea şcolii

0
0
Elevii ueni şcoli din Craiova au fost puşi să semneze în locul părinţilor pentru orele de religie
Elevii ueni şcoli din Craiova au fost puşi să semneze în locul părinţilor pentru orele de religie

O profesoară care îşi desfăşoară activitatea la Şcoala Generală nr.24 „ Sfântul Gheorghe“, din Craiova, şi-a pus elevii să semneze pentru orele de religie, în locul părinţilor. Conducerea instituţiei de învăţământ a demarat o anchetă în acest caz.

Părinţii copiilor din clasa a VII-a care au fost obligaţi să semneze în locul lor pentru orele de religie sunt revoltaţi. Oamenii au declarat că nu este normal ca un profesor să recurgă la astfel de lucruri pentru a-şi pastra catedra. „Eu am aflat întâmplător că trebuia să semneze o hârtie, iar astfel băieţelul meu să poată urma cursurile de religie. Dacă eram pusă în temă de la început nu era o problemă. Mă deranjează că profesoara de religie mi-a pus copilul să decidă în locul meu. Chiar nu sunt de acord cu ce a făcut, aşa că am cerut imediat explicaţii la conducerea şcolii. Sper să fie luate măsuri“, a povestit mama unui elev.  

Orele de religie la cererea părinţilor

Conducerea Şcolii General nr. 24 „Sfântul Gheorghe“ a aflat în urmă cu câteva zile că profesora şi-a pus elevii să semneze în locul părinţilor pentru orele de religie. „Am luat deja măsuri şi le-am transmis tuturor învăţătorilor de la ciclul primar şi diriginţilor de la ciclul gimnazial să le comunice profesorilor de religie că astfel de iniţiative nu sunt corecte. În consiliul de administraţie vom lua în calcul sancţionarea profesorului“, a spus Radu Nicolae, directorul unităţii de învăţământ.

Profesoara de religie a recurs la acest gest de teamă că o să rămână fără catedră. Le-a cerut elevilor să aducă în 24 de ore o hârtie semnată de părinţi pentru efectuarea orelor. Cei care nu au adus cererea au fost puşi să semneze singuri.

Dascălul nu a putut fi contacatat pentru a răspunde acuzaţiilor care i se aduc. Religia nu mai este obligatorie în şcoală, iar părinţii care vor să îşi înscrie copiii la această oră trebuei să depună o cerere.   
 

Mai multe - Craiova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite